Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Citrininis maskarponės pyragas

2013-09-23

pyragas

Dar vienas sūrio pyragas, tik šio nereikia kepti. Vienas, du ir jau stingsta. Jis nėra toks gaivus, koks gali iš anksto pasirodyti, tačiau pliusas tame, kad nėra itin saldus… O gal tai minusas? :) Bet kuriuo atveju, pareguliuokite cukraus kiekį pagal save, nes maniškis variantas nėra visiškiems saldžiadančiams.

Savo konsistencija man primena maskarponės tortą iš Maximos, tokį baltutį, puoštą uogomis. Man atrodo, kad savo laiku jis buvo gana populiarus. Ar žinot apie ką kalbu?

Reikės:

  • 250g avižinių sausainių;
  • 80g minkšto sviesto;
  • 1v.š. želatinos;
  • 3v.š. šalto vandens;
  • 250g maskarponės;
  • 60g cukraus;
  • 2 didelių kiaušinių trynių;
  • 1 nutarkuotos citrinos žievelės;
  • 3v.š. citrinos sulčių;
  • Kelių lašelių citrinos ekstrakto;
  • 150ml riebios grietinėlės

Avižinius sausainius sutrupiname, sumaišome su sviestu ir beriame į nedidelę tortinę, išklotą kepimo popieriumi. Suslegiame pyragui pagrindą.

Želatiną užpilame vandeniu ir palaukiame kol išbrinks.

Maskarponę išplakame su tryniais, cukrumi, citrinos žievele ir jos ekstraktu. Ant išbrinkusios želatinos supilame citrinos sultis ir pakaitiname, kol viskas išsilydys iki vientisos masės (tik neleidžiame užvirti), truputį palaukiame, kol ištirpusios želatinos mišinys pravės ir įplakame į sūrio masę.

Grietinėlę elektriniu plakikliu sukame, kol ims tirštėti, bet nebus visiškai standi. Šaukštu įmaišome į maskarponės kremą. Viska supilame ant sausainių pagrindo, išlyginame paviršių ir pastatome į šaldytuvą 4-5 valandoms.

Skanaus!

Gabrielė

Gaminau pagal food-4tots

comments powered by Disqus