Obuoliai tešloje
Ar jums būna taip, kad kepiniuose su obuoliais trūksta pačių obuolių? :) Receptas visiems tiems, kam obuolių niekada negana. Super paprasta, greita, labai skanu. Rekomenduoju.
Reikės:
- 2 didelių obuolių;
- 1 didelio kiaušinio;
- 2 stiklinių miltų;
- 1 stiklinės pieno;
- 100g cukraus;
- Žiupsnelio druskos;
- Žiupsnelio cinamono;
- 1a.š. vanilės ekstrakto;
- 1a.š. kepimo miltelių;
- Šiek tiek miltų obuoliams pavolioti;
- Aliejau kepimui.
Obuolius nulupame, supjaustome griežinėliais ir išpjauname viduriukus.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, pienu ir vanile. Sudedame miltus, druską, cinamoną ir kepimo miltelius. Užmaišome tešlą.
Obuolius pavoliojame miltuose, tada pamerkiame į tešlą, ir kepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
Nusunkiame riebalų perteklių ir skanaujame. Skanūs ir karšti, ir atvėsę.
Skanaus, Gabrielė
Receptas, kuriuo naudojausi čia