Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Rikotos pyragas su nutella

2013-07-18

Sample title

Kiekvieną kartą, kai atidarau indelį nutellos, sakau, kad šaukštais nekabinsiu ir naudosiu tik kepiniams. Va pasidėsiu į prieskonių spintelę ir tegul sau stovi. Po savaitės, lenkdama galvą iš gėdos, prie kasos nešuosi naują stiklainį. Vien dėl meilės šiam šokoladiniam kremui, objektyviai pyrago įvertinti negaliu. Man jis patiko jau prieš kepant.

Sample title

Skonis Labai labai kreminis, švelnus, sotus ir saldus pyragas. Pirštus galima apsilaižyti. Šokoladinis kremas ča tinka idealiai… Bet kur jis netinka? :)

Sample title

Reikės: * 200g paprastų trapių sausainių; * 90g minkšto sviesto; * 500g rikotos sūrio (laisvai galima pamaišyti su varške); * 140g cukraus; * 2v.š. vanilinio cukraus; * 2 kiaušinių; * 1v.š. kukurūzų krakmolo; * 1v.š. miltų; * 0,5a.š. kepimo miltelių; * 1 citrinos žievelės (plonu sluoksniu nutarkuotos); * 5v.š. šokoladinio kremo nutella.

Sausainius sutrupiname ir sumaišome su kambario temperatūros sviestu. Trupinius beriame į kepimo popieriumi išklotą tortinę (aš naudojau 18cm skersmens, jei imsite platesnę - pyragas gausis žemesnis) ir suslegiame prie dugno. Pašauname į karštą orkaitę, pakepame apie 10 minučių ir ištraukiame atvėsti.

Rikotą suplakame su kiaušinių tryniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tarkuota citrinos žievele. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, krakmolu ir įsukame į sūrio masę. Imame kiaušinių baltymus bei standžiai išplakame, įmaišome į tešlą. Viską supilame ant paruošto pyrago pagrindo. Jei reikia, nutellą pašildome, kad suskystėtų, šaukštu liejame ant sūrio masės ir šakute lengvai paskirstome paviršiuje.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Jei pyragas aukštesnis - apie 40 minučių, jei kepsite plokštainį, užteks ir pusvalandžio.

Nenustebkite, kai iš orkaitės ištrauksite visaip liūliuojantį ir drebantį pyragą, taip ir turi būti. Palikite jį atvėsti, o vėliau atšaldykite šaldytuve, kad sutvirtėtų.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus