Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Alaus bandelės

2013-10-19

bandeles

Nežinau ar šios bandelės kuo nors ypatingos, bet nesu tikra, ar jos apskritai turi būti ypatingos. ? Pusryčiams, prie griežinėlio dešros jos tinka idealiai, yra purios ir minkštutės - tiesiog skanios, o pagaminti taip pat paprasta. Kitą kartą jas kepsiu patiekti prie sriubos.

Pusę bandelių pamirkiau į kmynus, o pusę į linų sėmenis, dabar galvoju, kad čia labiau tiktų sezamo sėklos, todėl ateityje jas ir naudosiu.

bandeles

Reikės:

  • 2a.š.(su kaupu) birių sausų mielių;
  • 2v.š. medaus;
  • 1 ir 1/3 puodelio šviesaus alaus;
  • 480g miltų;
  • 1/2v.š. druskos;
  • Šlakelio lydyto sviesto;
  • Kmynų, sezamo sėklų, ar kitų norimų priedų.

Neatkimštą alaus butelį pastatome kambario temperatūroje ir palaukiame, kol sušils. Mieles sumaišome su medumi ir 1/3 puodelio alaus, palaukiame, kol suputos.

Miltus sumaišome su druksa ir maišant beriame į mieles, pakaitomis su likusiu alumi. Tešlą nuoširdžiai minkome 5 minutes, o tada uždengiame maistine plėvele ir kildiname, kol padvigubės.

Suformuojame 12 vienodo dydžio kamuoliukų. Kiekvieno paviršių pamirkome ištirpintame svieste ir pabarstukuose. Dėliojame skardelėje, lengvai pateptoje sviestu. Dar pakildiname apie 15 minučių ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 220 laipsnių, 25 minutes.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus