Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Vokiškas obuolių pyragas

2014-07-12

foto

Kai paragavau, mane nustebino minkštutis ir drėgnas pyrago pagrindas bei traškus, labai cinamoninis paviršius. Kiekvieną pyrago dalį norėjosi valgyti ir kartu, ir atskirai. Kitą kartą tik obuolių įpjaustyčiau daaaar daugiau. O su ledais šis kepinys išvis pasaka. Jei nekepsit dabar, pasisaugokit receptuką rudeniui ;)

Naudojau plačią kepimo skardą, kurioje įpratsia kepu bulvių plokštainį. Manau, kad pyragas kuo plonesnis, tuo skanesnis.

foto

Pyrago pagrindui:

  • 3/4 puodelio cukraus (1 puodelis - 236ml);
  • 1/2 puodelio ištirpinto sviesto;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 1 ir 1/2 puodelio miltų;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • 3/4 puodelio riebaus pieno;
  • 1a.š. vanilės pastos;
  • 1a.š. druskos.

Įdarui:

  • 3 didelių obuolių.

Traškiems cinamono trupiniams:

  • 1 puodelio miltų;
  • 1 puodelio rudojo cukraus;
  • 1 puodelio minkšto sviesto;
  • 1v.š. malto cinamono.

Pasiruošiame pyrago pagrindą. Kiaušinius suplakame su cukrumi, įmaišome pieną, miltus, druską, kepimo miltelius ir vanilę. Įplakame ištirpusį sviestą. Tešlą supilame į skardą, išklotą kepimo popieriumi.

Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustome kuo plonesnėmis skiltelėmis. Išdėliojame ant paruoštos tešlos.

Trupiniams skirtus birius produktus sumaišome, kad gerai pasiskirstytų tarpusavyje ir rankomis įminkome sviestą. Gautus, kiek lipnius, trupinius, užbarstome ant obuolių.

Pašauname pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepame apie 45 minutes.

Patiekiame karštą su ledais. Nors ir atvėsęs labai gardus.

receptą radau

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus