Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Sveikuoliški keksiukai

2014-03-09

niamniamniam

Kepiau, nes norėjau ko nors sveiko, saldaus ir tinkamo paįvairinti pusryčius. Šie keksiukai yra be jokio sviesto, aliejaus, cukraus ar miltų. Sakyčiau, tai tarpinis variantas tarp obuolių pyrago ir gardžios avižinės košės. Manau, kad puikiai tiktų smaližiams vaikams, kurie valgo per daug šokolado :) O man šie pyragaičiai bus puikus variantas prieš sportą - energijos užtaisas!

Tešla gaunasi gana skysta, neišsigąskit, taip ir turi būti, tačiau Jums prireiks keksiukų kepimo formos, nes vien popierinės formelės tešlos neišlaikytų, viskas bėgtų per kraštus.

Reikės:

  • 2 vidutinio dydžio kiaušinių;
  • 1 puodelio pieno;
  • 2v.š. grietinės;
  • 1/2 puodelio natūralaus medaus;
  • 1a.š. natūralios vanilės ekstrakto;
  • 1 puodelio avižinių dribsnių (puodelis - 236ml);
  • Žiupsnelio druskos;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • 5 kupinų šaukštų maltų migdolų;
  • 2 kupinų šaukštų kokoso drožlių;
  • 1 vidutinio dydžio obuolio;
  • 1a.š. malto cinamono;
  • 1a.š. maltų gvazdikėlių.

Kiaušinius suplakame su grietine, medumi ir vanilės ekstraktu. Įmaišome pieną. Ant viršaus suberiame avižinius dribsnius, druską, kepimo miltelius, maltus migdolus, kokoso drožles, cinamoną ir gvazdikėlius. Viską išmaišome iki vientisos masės ir kubeliais įpjaustome obuolį.

Tešlą paskirstome popierinėse keksiukų formelėse, keksiukų kepimo skardoje. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame maždaug pusvalandį.

Iškepusius keksiukus atvėsiname dar skardoje, kad prieš išimant sutvirtėtų.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus