Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Kapučino tortas

2013-10-13

tortas

Jau seniai kepiau tokį didelį tortą. Šis skirtas vyro bendradariams, jo gimtadienio proga, todėl teko pasistengti - tešla vos tilpo į dubenį :) Viskas būtų puiku, tortas drėgnas ir aromatingas, mano galva čia tiesiog trūko daugiau kremo. Mary Berry recepte jis buvo perteptas visai plonyčiu sluoksniu, o man, kaip tikrai Lietuvei, to neužteko, aš jį padalinau ne į dvi, o į tris dalis ir kremo stengiausi negailėti, todėl torto kraštai liko neaptepti, nors man ir taip gana žaviai atrodė. Šiaip ar taip, jei gaminsite, tai kremo siūlau pasigaminti šiek tiek daugiau.

tortas

26cm skersmens tortui reikės:

  • 90g kakavos miltelių;
  • 12v.š. verdančio vandens;
  • 6 didelių kiaušinių;
  • 100ml pieno;
  • 340g miltų;
  • 2a.š. kepimo miltelių;
  • 200g kambario temperatūros sviesto;
  • 370g cukraus;
  • 3v.š. tirpios kapučino kavos miltelių.

Torto sulaistymui:

  • 3v.š. amaretto likerio;
  • 120ml juodos kavos;
  • 1a.š. vyšnių sirupo.

Kremui:

  • 200g grietinėlės plakimui;
  • 500g kambario temperatūros maskarponės;
  • 2v.š. tirpios kapučino kavos miltelių;
  • 3v.š. cukraus.

Pirmiausiai pasiruošiame biskvitus. Kakavą sumaišome su kapučino milteliais ir užpilame verdančiu vandeniu bei kambario temperatūros pienu. Išmaišome. Įsukame sviestą ir cukrų, po vieną įplakame kiaušinius. Galiausiai suberiame miltus su kepimo milteliais ir užmaišome vientisą šokoladinę tešlą, ją supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, iki į vidurį įsmeigtas pagaliukas, ištraukus liks sausas ir neapsivėlęs tešla. Biskvitą pravėsiname ir perpjauname į tris dalis.

Į atvėsusią juodą kava supilame likerį ir sirupą. Išmaišome ir sulaistome kiekvieną torto biskvitą.

Maskarponę iki vientisos masės suplakame su cukrumi ir kapučino milteliais. Grietinėlę standžai suplakame ir įmaišome į maskarponę. Gautu kremu pertepame tortą ir pastatome į šaldytuvą, kad susigertų ir sutvirtėtų. Laikome bent 5-8 valandas, o tada jau galime ragauti.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus