Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Kisieliaus pyragas

2014-10-30

foto

Labai norėjau išmėginti populiarų pyragą su greitai paruošiamo kisieliaus milteliais. Visur, kur tik žiūrinėjau, receptas reikalavo aliejaus. Aš nusprendžiau pamėginti su graikišku jogurtu. Kadangi naudojau spanguolinio kisieliaus miltukus, o jogurtas taip pat rūgštokas, tai ir pats pyragas gavosi ne itin saldus, su lengva rūgštele. Labai skanu valgyti su plakta grietinėle. Pagalvojau, kad iš šio pyrago gautųsi be galo skanus ir gražus, toks mergaitiškas, tortas! Aš jį kitą dieną pabandžiau pertepti su grietinėle ir bananų griežinėliais, gavosi SUPER. Iš pradžių dar mane kiek nustebino labai skysta pyrago tešla, tačiau nesibaiminktit, su šitiek kiaušinių pyragas tikrai iškeps ir sutvirtės. Viskas gavosi gerai :) Naudojau 26cm skersmens tortinę. Puodelis 236ml.

Reikės

  • 1 puodelio jogurto;
  • 1 puodelio miltų;
  • 250g kisieliaus miltelių;
  • 5 didelių kiaušinių;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • 1 žiupsnelio druskos;
  • Pusės puodelio cukraus;
  • Trupučio vanilės.

Kiaušinius išplakame su vanile, cukrumi ir druska, įmaišome jogurtą ir kisieliaus miltelius. Po truputį įplakame miltus ir kepimo miltelius. Gautą tešlą supilame į paruoštą kepimo formą. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, iki įsmeigtas į pyrago vidurį pagaliukas neapsivels tešla.

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus