Obuolių trupiniuotis
Pyragas, kuriam, mano nuomone, labiausiai tinka rūgštūs obuoliai. Aš apskritai kažkaip per mažai jų įpjausčiau, norėjosi daugiau drėgno sluoksnio. Kitą kartą obuolių naudosiu daugiau. :)
Kepimo forma 20x30cm
Pagrindui reikės:
- 100g sviesto;
- 100g cukraus;
- 1 kiaušinio;
- 150g miltų;
- 1a.š. kepimo miltelių;
- 1v.š. pieno.
Obuolių įdarui:
- 5 obuolių;
- 1a.š. cinamono;
- 1v.š. cukraus.
Trupiniams:
- 180g miltų;
- 170g cukraus;
- 120g sviesto;
- 1a.š. kepimo miltelių;
- Žiupsnelio druskos.
Pasiruošiame pyrago pagrindą. Sviestą išplakame su cukrumi ir kiaušininiu iki vientisos purios masės. Įmaišome miltus, kepimo miltelius ir pieną. Tešlą sukrečiame į kepimo formą (išklotą sviestiniu popieriumi) ir išlyginame paviršių.
Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustome kubeliais, sumaišome su cukrumi ir cinamonu. Paskleidžiame po paruoštos tešlos paviršių.
Trupiniams skirtus produktus sudedame į švarų dubenį ir pirštais viską ištriname iki drėgnų trupinukų. Jais apibarstome obuolius.
Pašauname pyragą kepti į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių. Kepame apie 50 minučių, kol pyrago paviršius gražiai paruduoja.
Skanaus, Gabrielė.