Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Obuolių trupiniuotis

2014-09-28

foto

Pyragas, kuriam, mano nuomone, labiausiai tinka rūgštūs obuoliai. Aš apskritai kažkaip per mažai jų įpjausčiau, norėjosi daugiau drėgno sluoksnio. Kitą kartą obuolių naudosiu daugiau. :)

Kepimo forma 20x30cm

Pagrindui reikės:

  • 100g sviesto;
  • 100g cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 150g miltų;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • 1v.š. pieno.

Obuolių įdarui:

  • 5 obuolių;
  • 1a.š. cinamono;
  • 1v.š. cukraus.

Trupiniams:

  • 180g miltų;
  • 170g cukraus;
  • 120g sviesto;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnelio druskos.

Pasiruošiame pyrago pagrindą. Sviestą išplakame su cukrumi ir kiaušininiu iki vientisos purios masės. Įmaišome miltus, kepimo miltelius ir pieną. Tešlą sukrečiame į kepimo formą (išklotą sviestiniu popieriumi) ir išlyginame paviršių.

Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustome kubeliais, sumaišome su cukrumi ir cinamonu. Paskleidžiame po paruoštos tešlos paviršių.

Trupiniams skirtus produktus sudedame į švarų dubenį ir pirštais viską ištriname iki drėgnų trupinukų. Jais apibarstome obuolius.

Pašauname pyragą kepti į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių. Kepame apie 50 minučių, kol pyrago paviršius gražiai paruduoja.

Skanaus, Gabrielė.

naudojausi receptu

comments powered by Disqus