Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Lašišos ir kreminio sūrio pyragas

2013-10-08

pyragas

Kiek iš jūsų gamino, arba bent jau ragavo lavašo suktinukus su sūriu ir lašiša? Mano draugų tarpe tokie suktinukai buvo labai populiarūs, tačiau nujaučiu jų eros pabaigą… dėl šio pyrago kaltės.

Jis tiesiog nuostabus. Trapi sviestinė tešla, philadelphia sūris ir lašiša puikiai dera tarpusavyje, pyragas atstoja ir šaltus užkandžius, ir karštus pietus. Galvoju, gal net Kalėdų stalą puikiai juo būtų galima papuošti.

pyragas

Tešlai reikės:

  • 350g miltų;
  • 1v.š. cukraus;
  • 1a.š. druskos;
  • 220g šalto sviesto;
  • 1/4 puodelio ledinio vandens.

Įdarui reikės:

  • 265g lieso philadelphia sūrio;
  • 125g rūkytos, arba sūdytos lašišos;
  • 1a.š. džiovintų smulkintų krapų;
  • 1a.š. nutarkuotos citrinos žievelės;
  • 1/2a.š. maltų juodųjų pipirų;
  • Šviežių agurkų patiekti.

Miltus sumaišome su cukrumi ir druska. Per vidurį dedame pasmulkintą šaltą sviestą ir peiliu kapojame tešlą, kol gausime daug trupinukų (lyg ruoštume Napoleono tešlą). Supilame ledinį vandenį ir šaltomis rankomis, greitai sulipdome tešlos rutulį. Suvyniojame jį į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve 3-4 valandas.

Sūrį atšildome iki kambario temperatūros ir išsukame su prieskoniais, įmaišome smulkintą lašišą.

Atšalusią tešlą iškočiojame į vieną platų skritulį ir atsargiai perkeliame į kepimo popieriumi išklotą skardą (galima kočioti iškart ant kepimo popieriaus lakšto). Vidurį aptepame sūrio įdaru, o likusius tešlos kraštelius užlenkiame į vidurį.

Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių, įdedame pyragą kepti ir iškart sumažiname temperatūrą iki 200 laipsnių. Kepame apie gerą pusvalandį, kol tešla paruduos.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus