Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Tirpintų ledų pyragas

2013-07-07

Sample title

Kodėl kepiau Visai neseniai pasakojau apie tirpintų ledų keksą, kuriam pagaminti reikia ledų, miltų ir kelių kiaušinių. Taip pat minėjau, jog yra ir kita tirpintų ledų pyrago versija - iš miltų ir ledų. Tiesiog turėjau pamėginti antrąjį variantą, kad įstikinčiau, jog toks kepinys egzistuoja ir yra tikrai valgomas. Rezultatą matote nuotraukose.

Sample title

Skonis Tikėjausi, kad pyragas bus labai drėgnas ir per daug neiškilęs. Kur tau?! Pyragas toli gražu nėra sausas, tačiau labai purus ir minkštas. O ledų visai neprimena. Toks paprastas receptas, o tikrai gali virsti didele paslaptimi besivaišinantiems. Ko gero, niekas neatspėtų iš ko jis pagamintas. Manau, jog lengvai šiam kepiniui šeimininkės galėtų priklijuoti mano firminis etiketę, nes užmaišyti tešlą lengva kaip 2x2, o skonių įmanoma sukurti tiek, kiek tik egzistuoja ledų rūšių. Aš šį kartą naudojau karamelinius. Nenoriu girtis, bet pasirinkau puikiai - tiesiog tobula spalva ir aromatas :) Ironiška, bet koks kaušas ledų prie pyrago, labai labai tiktų. Ir sviestas visai nebūtų sviestuotas.

Sample title

Reikės: * 500ml ištirpusių ledų; * 330ml miltų; * 1a.š. kepimo miltelių.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir šaukštu įsukame į ledus. Maišome, kol masė taps vientisa ir supilame į riebalais pateptą pyrago formą. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 30-40 minučių, priklausomai nuo kepimo formos dydžio. Ar iškepė, patikriname mediniu smeigtuku. Manau, kad galima ragauti dar šiltą, skonis nenukentės.

comments powered by Disqus