Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Obuolių pyragas su Rududu

2015-02-25

Photo

Svečiuose ragavau trupininio pyrago, kurio įdaras buvo Rududu karamelė ir obuoliai. Kilo mintis pagaminti panašų pyragą, tačiau be trupininio viršaus. Obuolius supjausčiau kubeliais, sumaišiau su Rududu ir paskirsčiau ant greitai suplaktos, paprastos pyrago tešlos. Greita ir skanu! Obuoliai šiek tiek atsveria karamelės saldumą, o pagrindas tirpsta burnoje. Patiekiau su karameliniais ledais.

Photo

Reikės:

  • 120g cukraus;
  • 130g kepinių margarino;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • 1v.š. vanilinio cukraus;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 150g miltų;
  • 2-3 obuolių;
  • Skardinės Rududu karamelės.

Margariną iki purumo plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušame kiaušinius. Po truputį įmaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą formą.

Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais, sumaišome su Rududu. Jei Rududu masė per kieta, skardinę įstatome į karštą vandenį ir palaukiame, kol suminkštės.

Karamelės įdarą paskirstome ant paruoštos pyrago tešlos.

Pašauname į karštą orkaitę ir kepame apie pusvalandį.

Su meile, Gabrielė

comments powered by Disqus