Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Sluoksniuotas obuolių pyragas

2013-09-16

pyragas

Žinau tikrai labai daug nuostabių receptų, tačiau kai ateina laikas gaminti, norisi išbandyti ką nors naujo. Nesusilaikiusi, iškepu kažką nemėginto, užuot prisiminus kokį laiko patikrintą pyragą. Gėda gėda, bet surizikuoju net laukdama svečių. Kartais tai būna klaida, kuri kainuoja man nemažai nervų :)

Ka jūs manot? Šį sluoksniuota obuolių pyragą ėmiau kepti kas kelias savaites. Niekaip negaliu atsivalgyti, jau krimsdama pirmąjį gabalėlį, mintyse sau kartoju, kad turėčiau saiko. Esu užsižymėjusi ir kitą obuolių pyrago receptą, su maskarpone, kurį nekantrauju išmėginti, tačiau bent jau iki tol, obuolinių kepinių sąraše - šis bus mano favoritas.

Pagaminti jį visai lengva, nereikia tešlos maišyti, nėra ir kur suklysti. Anksčiau jį ruošdama visą sviestą sutarkuodavau ant viršaus, tačiau kepant, apatinis sluoksnis likdavo kiek sausesnis. Dabar sviestą padalinu į dvi dalis ir nebematau problemos :)

Reikės:

  • 6 nemažų obuolių;
  • 237ml miltų;
  • 237ml cukraus;
  • 237ml manų kruopų;
  • 180g šalto sviesto;
  • 2a.š. malto cinamono.

Nedidukę kepimo formą (aš nauojau 16cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi, o orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Miltus sumaišome su manų kruopomis ir cukrumi. Obuolius nulupame, išdarinėjame sėklytes ir sutarkuojame. Įmaišome cinamono. Trečdalį miltų mišinio paskleidžiame ant kepimo formos dugno, viršų apklojame puse obuolių ir užtarkuojame pusę sviesto. Ant sviesto beriame dar vieną sluoksnį miltų ir dar vieną sluoksnį obuolių. Apibarstome juos likusiu sausu mišiniu ir užtarkuojame antrą pusę sviesto.

Pašauname kepimo skardą į orkaitę ir kepame maždaug valandą. Visi sluoksniai sugers obuolių sultis, sviestą ir sukeps į vieną gardų pyragą. Skanus tiek šiltas, tiek jau atvėsęs.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus