Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Žagarėliai

2016-02-07

zagareliai

Paskutinį kartą žagarėlius valgiau prieš kokius penkiolika metų, jau ir tikrąjį skonį pamiršau, nežinau kokie turėtų būti tradiciniai žagarėliai. Maniškiai gavosi trapūs ir tirpstantys burnoje. Manau, kad visai neblogi. Tešla labai lengvai minkėsi ir kočiojosi, nelipo prie rankų. Tikriausiai, gerai atitaikiau produktų proporcijas.

Receptą, kuriuo naudojausi, šiek tiek tobulinau, dėjau mažiau miltų ir iš visos širdies įpyliau pusantro šaukšto brendžio. :)

Reikės:

  • 3 didelių kiaušinių trynių;
  • 3 kupinų šaukštų riebios grietinės;
  • 3 v.š. cukraus;
  • Apie 400g kvietinių miltų;
  • 1,5 v.š. brendžio;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Bekvapio aliejaus kepimui;
  • Cukraus pudros pabarstymui.

Trynius ištriname su cukrumi, grietine, druska ir brendžiu. Po truputį įminkome miltus. Vientisos tešlos rutulį susukame į maistinę plėvelė ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms.

Įkaitiname aliejų, kaitrą nustatome ant vidutinio karštumo.

Žagarėlių tešlą plonai kočiojame, pjaustome stačiakampiais, per vidurį peiliu padarome pailgą pjūvį ir vieną tešlos galą išverčiame į kitą pusę.

Kepame įkaitintame aliejuje iki kol paruduos. Dedame ant popierinio rankšluosčio riebalams sugerti, pabarstame cukraus pudra ir skanaujame.

Skanaus, Gabrielė

Receptas, kuriuo naudojausi čia

comments powered by Disqus