Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Karamelinis sūrio pyragas

2015-05-20

Photo

Nereikia kepti, greitai paruošiama, visai nesudėtinga. Pyragas kiek riebokas, tačiau be jokio papildomo cukraus, todėl ne per saldus. Visus ingredientus lengva surasti kiekvienoje parduotuvėje. Kodėl šiandien nepasilepinus? :)

Pyrago pagrindui:

  • 450g šokoladinių sausainių (aš naudojau ‘Karvutė’);
  • 200g ištirpinto sviesto.

Sūrio masei:

  • 500g maskarponės;
  • Indelio ‘Rududu’ karamelės;
  • 200g riebios grietinėlės plakimui;
  • 20g želatinos.

Papuošimui:

  • Žemės riešutų meduje;
  • Karamelinio padažo.

PAGRINDAS. 24cm skersmens tortinę išklojame kepimo popieriumi. Sausainius sumalame iki smulkių trupinukų, gerai išmaišome su ištirpintu sviestu, suberiame į paruoštą tortinę, pirštais suslegiame pyrago pagrindą su pakeltais krašteliais. Pastatome į šaldytuvą.

SŪRIO MASĖ. Želatiną užpilame šiltu vandeniu, ir paliekame išbrinkti. Maskarponę išplakame su Rududu. Grietinėlę, atskirame inde, išplakame iki standumo, sumaišome su maskarponės kremu. Želatiną ištirpiname karšto vandens vonelėje, neleidžiame užvirti. Šiek tiek pravėsiname ir greitai įplakame į pyrago kremą. Gautą masę supilame ant sausaininio pagrindo. Pastatome į šaldytuvą.

Po kelių valandų, papuošiame riešutais ir karameliniu padažu. Galime skanauti.

Su meile, Gabrielė

Pyragą gaminau pagal šį receptą.

comments powered by Disqus