Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Kondensuoto pieno pyragas

2013-10-09

pyragas

Anksčiau šį pyragą kepdavau bent jau kas mėnesį, vėliau jo vietą pakeitė kiti kepiniai, o šis ir užsimiršo. Kai pasižiūrėjau į vienišą kondensuoto pieno skardinę spintelėje, nusprendžiau, kad jau laikas vėl jį iškepti.

Norėjau pabandyti kiek kitokį, tarytum tropinį jo variantą, dėl to į vidų įdėjau cukruotų apelsino žievelių, o paviršių apibarsčiau kokoso drožlėmis. Apelsino žievelės buvo didžiausia mano klaida, jos tik trukdo aksominiam kondensuoto pieno skoniui, kurio norisi kuo daugiau. Jokiu būdų jų nedėkite. O štai kokoso drožlės puikiai tinka, nors be jų taip pat būtų skanu. Apskritai valgydama galvojau, kad iš šios tešlos išeitų puikus biskvitas, pavyzdžiui braškiniam tortui.

Būtinai išsikepkit, pažadu - įsimylėsit šį drėgną bei kvapnų pyragą. Juolab, kad jei namuose turit saldinto sutirštinto pieno, tai likę produktai tikrai būna kiekvienuose namuose.

pyragas

Reikės:

  • 4 kiaušinių;
  • 3v.š. ištirpinto sviesto;
  • 120g miltų;
  • 1 nekupino a.š. kepimo miltelių;
  • 397g saldinto kondensuoto pieno;
  • Saujos džiovintų kokoso drožlių.

Kiaušinius išplakame su sviestu bei kondensuotu pienu, įmaišome persijotus miltus ir kepimo miltelius. Gautą tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir gausiai apibarstome kokoso drožlėmis.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie pusvalandį. Jei pyragas ims greitai ruduoti (kaip ir turėtų atsitikti), apdengiam jį folija ir kepam toliau.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus