Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Tinginių 'Napoleonas'

2014-10-07

foto

Vau! Nerealiai skanus, mane tikrai sužavėjo. 10/10, o ir paruošti taaaip paprasta. Nežinau kodėl šį receptą taip ilgai saugojau ir delsiau pasigaminti. Desertas tikrai skirtas tinginiams, bet rezultatas puikus. Bent jau man, tai skonis kaip tikrojo Napoleono torto. Jei kas mėgsta, gali dar užtepti šiek tiek rūgščios spanguolių uogienės, manau, kad tikrai labai tiktų.

foto

Reikės:

  • 500g sluoksniuotos bemielės tešlos;
  • 1 indelio saldinto kondensuoto pieno;
  • 200g tikro sviesto;
  • Kelių lašelių vanilės ekstrakto.

foto

Sviestą ir kondensuotą pieną paliekame šiltoje vietoje, kol taps kambario temperatūros, tada abu suplakame iki vientisos masės, kartu su vanile.

Tešlos lakštus supjaustome į pailgas, centimetro pločio juosteles ir kepame karštoje orkaitėje, kol tolygiai paruduos. Paliekame atvėsti. (Kelias tešlos juosteles pasiliekame trupinių papuošimui)

Ant maistinės plėvelės lakšto dedame po penkias šešias, iškeptas bei atvėsusias, juosteles. Ant viršaus užtepame kremo ir vėl dėliojame juosteles. Susluoksniuotą desertą susukame į plėvelę kaip įprastą kakavinį tinginį ir pastatome į šaldytuvą sutvirtėti. Po 8-10 valandų ištraukiame ir aplipdome sluoksniuotos tešlos trupiniais. Pjaustome ir skanaujame.

Skanaus, Gabrielė.

receptas iš čia

comments powered by Disqus