Baltojo šokolado pyragas
Šį mėnesį jau paskutinis kepinys iš senų užrašų, pažadu.
Pyragas purus, tačiau visai nesausas. Tiesiog tirpsta burnoje. Labai pavykęs desertas!
Reikės:
- 125g miltų;
- 100g baltojo šokolado;
- 100g pieniško šokolado;
- 160g margarino;
- 3 kiaušinių;
- 200g cukraus;
- 1a.š. kepimo miltelių.
Margariną ir baltąjį šokoladą sudedam į puodą ir ant labai mažos kaitros ištirpinam. Perpilame į švarų dubenį bei suplakame su cukrumi ir kiaušiniais. Įmaišome miltus ir kepimo miltelius.
Pienišką šokoladą supjaustome nedideliais kubeliais ir įsukame į tešlą. Viską supilame į nedidelę, kepimo popieriumi išklotą, skardelę. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių. Kepame, kol į vidurį įsmeigtas pagaliukas, liks švarus, neapsivėlęs tešla.
Su meile, Gabrielė