Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Kepti varškėtukai

2014-08-09

foto

Minkštučiai viduje ir traškūs išorėje. Jei vėl norėčiau patiekti saldžiai - džiūvesėliuose nevoliočiau, norėčiau įprasto varianto, o su sūriu padažu šie traškūs varškėčiai yra kažkas nuostabaus! Rekomenduoju prie jų labai paprastą, bet šaunų padažą iš grietinės, tirpinto sviesto ir vegetos.

Aš nemėgstu naudoti papildomų riebalų, tačiau jei jų nebijote, prieš dedant į orkaitę, apšlakstykite varškėtukus augaliniu aliejumi. Bus dar skaniau.

foto

Reikės:

  • 400g varškės;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • 300ml miltų;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 1v.š. cukraus;
  • Pusės stiklinės maltų džiūvesėlių.

foto

Varškę sumaišom su kiaušiniu, druska, kepimo milteliais ir cukrumi. Įminkome miltus. Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kamuoliukus ir pavoliojame maltuose džiūvesėliuose. Sudedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir ranka šiek tiek priplojame prie dugno.

Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepame apie 20 minučių, kol varškėtukai ima švelniai ruduoti.

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus