Šilauogių pyragas su cinamoniniais trupiniais
Nuostabus nuostabus ir dar kartą nuostabus. Jei turite namuose mėlynių ar šilauogių (gali būti ir šaldytos) būtinai išmėginkite. Vienintelis dalykas, ką kitą kartą pakeisčiau, tai į tešlą dėčiau trupinėlį mažiau cukraus, bet čia mano vienos nuomonė, smaližiams geriau nieko nekeisti.
Reikės:
- 113g minkšto sviesto;
- 3/4 puodelio cukraus;
- 1 kiaušinio;
- 2a.š. vanilės ekstrakto;
- 2 puodelių miltų;
- 2a.š. kepimo miltelių;
- 1/2 a.š. druskos;
- 1/2 puodelio grietinėlės;
- 400g šilauogių.
+
- 1/4 puodelio miltų;
- 1/2 puodelio rudojo cukraus;
- 1a.š. malto cinamono;
- 56g šalto sviesto.
Miltus sumaišome su druska bei kepimo milteliais. Minkštą sviestą iki purumo išsukame su cukrumi ir vanile, įplakame kiaušinį, pakaitomis įmaišome miltus bei grietinėlę. Sudedame uogas. Į nedidelę kepimo skardelę, išklotą kepimo popieriumi, supilame tešlą.
Miltus sumaišome su ruduoju cukrumi ir cinamonu. Įtarkuojame šaltą sviestą ir pirštų pagalba, mikliai suminkome trupinukus. Paskirstome juos ant tešlos paviršiaus ir pašauname pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių. Kepame apie 50min. (Aš kepiau gerą valandą).
Bus sunku susilaikyti nevalgius jo dar karšto, bet viskas OK, skanus visoks :)
Skanaus!
Gabrielė