Varškės pyragas su serbentais
Drėgnas ir ne per saldus. Greitai paruošiamas. Vieni pliusai :))
Naudokite 24-26cm skersmens tortinę.
Pagrindui:
- 270g sausainių su aguonomis (naudojau Gaidelio sausainius);
- 150g ištirpinto sviesto.
Varškės masei:
- 540g liesos varškės;
- 200ml riebios grietinėlės;
- 385g saldinto kondensuoto pieno;
- 1 puodelio juodųjų serbentų + cukraus pagal skonį;
- 20g želatinos miltelių;
- Šlakelio pieno.
Tortinę išklojame kepimo popieriumi. Sausainius sumalame ir sumaišome su ištirpintu sviestu. Trupinukus verčiame į tortinę ir rankomis suslegiame pyrago pagrindą. Pastatome į šaldytuvą.
Varškę išsukame su kondensuotu pienu.
Želatiną užpilame kambario temperatūros pienu, kad išbrinktų.
Grietinėlę plakame, kol gausiai suputoja, bet pilnai nėra sutirštėjusi ir įmaišome į varškės masę.
Serbentus užpilame cukrumi, užverdame ir paliekame pravėsti.
Želatiną, ant karštų garų, ištirpiname, išmaišome ir paliekame pravėsti.
Plakant dideliu greičiu, į varškės masę supilame ištirpusią želatiną.
Apie pusę varškės kremo supilame ant atšalusio sausainių pagrindo ir statome į šaldytuvą.
Likusį varškės kremą suplakame su serbentais. Užpilame ant jau sustingusio, balto varškės sluoksnio ir kelias valandas paliekame stovėti šaltai, kad pilnai sustingtų.
Skanaus, Gabrielė.