Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Tortilijų traškučiai

2014-06-29

foto

Manau, kad tokį užkandį net vaikai paruoštų. Jei jau atsibodo pirkti bulvių traškučius, turite namuose atlikusių tortilijų lakštų, arba nežinote kokį užkandį neštis į svečius, tai gaminkit! Skanu ir paprasta. Iš trijų lakštų man gavosi pilna vazelė, tačiau kitą kartą gaminčiau didesnį kiekį, labai jau greitai dingsta nuo stalo…

foto

Reikės:

  • Kelių lakštų tortilijos;
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Žiupsnelio džiovinto raudonėlio;
  • Žiupsnelio džiovinto baziliko;
  • 1v.š. pomidorų padažo.

foto

Aliejų sumaišome su pomidorų padažu, druska ir prieskoniais. Mišiniu, naudodami konditerinį teptuką, gausiai ištepame tortilijas. Žirklėmis jas padaliname į daug trikampėlių ir dėliojame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pašauname į gerai įkaitintą orkaitę ir kepame apie 5-10 minučių, kol apskrus.

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus