Tortilijų traškučiai
Manau, kad tokį užkandį net vaikai paruoštų. Jei jau atsibodo pirkti bulvių traškučius, turite namuose atlikusių tortilijų lakštų, arba nežinote kokį užkandį neštis į svečius, tai gaminkit! Skanu ir paprasta. Iš trijų lakštų man gavosi pilna vazelė, tačiau kitą kartą gaminčiau didesnį kiekį, labai jau greitai dingsta nuo stalo…
Reikės:
- Kelių lakštų tortilijos;
- 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus;
- Žiupsnelio druskos;
- Žiupsnelio džiovinto raudonėlio;
- Žiupsnelio džiovinto baziliko;
- 1v.š. pomidorų padažo.
Aliejų sumaišome su pomidorų padažu, druska ir prieskoniais. Mišiniu, naudodami konditerinį teptuką, gausiai ištepame tortilijas. Žirklėmis jas padaliname į daug trikampėlių ir dėliojame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pašauname į gerai įkaitintą orkaitę ir kepame apie 5-10 minučių, kol apskrus.
Skanaus, Gabrielė.