Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Rududu keksas

2017-01-26

rududukeksas

Keksas nėra nei labai drėgnas, nei sausas. Sakyčiau, kad itin sotus ir tankus kepinys. Šiek tiek primena “Snickers” torto biskvitus. Daug vienu prisėdimu suvalgytų tik tikras smaližius.

Kitą kartą kepdama įdėčiau riešutų ir į pačią tešlą, o daugiau nekeisčiau nieko.

rududukeksas

Reikės:

  • 220g rudojo cukraus;
  • 225g sūdyto sviesto;
  • 5 didelių kiaušinių;
  • 330g Rududu karamelės;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 250g miltų;
  • 1a.š. kepimo miltelių.

Glaistui:

  • 70g riebios grietinėlės;
  • 125g juodojo šokolado;
  • 35g cukraus.

  • Skrudintų norimos rūšies riešutų.

Orkaitę įkaitiname iki 170 laispnių.

Sviestą ir Rududu paliekame atšilti iki kambario temperatūros.

Minkštą sviestą išsukame su ruduoju cukrumi, po vieną įplakame kiaušinius, įmaišome vanilę ir Rududu. Po truputį į drėgną masę beriame miltus ir kepimo miltelius. Užmaišome vientisą tešlą.

Gautą tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pašauname į gerai įkaitintą orkaitę. Kepame apie valandą, arba, kol į vidurį įkištas smeigtukas nebeapsivelia žalia tešla. Jei keksas ima per greitai ruduoti, apdengiame folija ir kepame toliau.

Iškepusį keksą paliekame 20-čiai minučių atvėsti. Pasiruošiame glaistą.

Grietinėlę bei cukrų supilame į prikaistuvį ir maišant kaitiname, iki cukrus ištirps, o grietinėlė beveik ims virti (suburbuliuoti neleidžiame). Į karštą grietinėlės ir cukraus masę suberiame laužytą šokoladą, maišant leidžiame jam tirpti. Gavus vientisą glaistą, užliejame jį ant pravėsusio kekso. Apibarstome kepintais riešutais.

Paliekame keksą galutinai atvėsti.

rududukeksas

Skanaus, Gabrielė

Naudojausi receptu čia.

comments powered by Disqus