Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Vanilinis lietinių tortas

2014-04-24

foto

Tai nėra toks tortas į kurį galima įsmeigti gimtadienio žvakutes. Veikiau jau įdomesnė lietinių blynų versija, nes porcijos skirstomos kiek kitaip - ne atskirais blyneliais, o štai tokiais gražiais ‘tortiškais’ gabalėliais. Bet kuriuo atveju, vanilinis pertepimas be galo gardus. Desertas nėra labai saldus, tačiau smaližiai liktų patenkinti. Aš gaminsiu dar ne kartą. Gal net šio savaitgalio pusryčiams išsikepsiu, nes tik iš pažiūros darbelio daug, bet viską pagaminti ilgai neužtrunka.

foto

Lietiniams reikės:

  • 6 kiaušinių;
  • 440ml pieno;
  • 320ml miltų;
  • 3v.š. ištirpinto sviesto;
  • 3v.š. cukraus;
  • Žiupsnelio druskos.

Kremui reikės:

  • 2 puodelių riebaus pieno;
  • 1v.š. natūralaus vanilės ekstrakto;
  • 6 trynių;
  • 1/2 puodelio cukraus;
  • 1/3 puodelio kukurūzų krakmolo;
  • 3,5v.š. sviesto.

Papuošimui:

  • Šviežių uogų;
  • Žiupsnelio cinamono.

foto

Pirmiausia išsikepame lietinius. Visus produktus sudedame į gilų indą ir iki vientisos masės suplakame elektriniu trintuvu (tuo, kuriuo triname sriubas). Kelias minutes tešlai leidžiame pailsėti ir gerai įkaitiname keptuvę. Temperatūrą sumažiname iki vidutinės ir liejame po šaukštą tešlos. Paskirstome ją po visą keptuvę ir po kelias minutes kepame iš abiejų pusių. Jei keptuvė nepadengta teflonu, ar šiaip labai lipni, tai retkarčiais ją patepame aliejumi suvilgytu skudurėliu. Blynus atidedame į šalį.

Pieną pakaitiname iki virimo ir nukeliame nuo kaitros. Trynius išplakame su vanile, cukrumi ir kukurūzų krakmolu, į mišinį po truputį pilame ir plakame karštą pieną. Gautą masę vėl pastatome ant viryklės ir maišant kaitiname, kol gausime tirštą kremą. Įsukame sviestą ir paliekame kremą pravėsti.

Pravėsusiu kremu pertepame lietinius ir pastatome į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad tortas sutvirtėtų. Apibarstome cinamonu ir šviežiomis uogomis.

Recepto ideja

Su meile, Gabrielė.

comments powered by Disqus