Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Moliūgų pyragas su kondensuotu pienu

2013-09-02

pyragas

Yes! Pagaliau ruduo! Sakau LABAS spalvingiems medžių lapams, gaiviam lietaus kvapui, auliniams batams, piknikams su daržovių pyragais, ilgiems jaukiems vakarams, Halloween’o filmams… Tik leiskit dar kas nors mokinės suole pasėdėti…

Nežinau ar galėjau pradėti rudenį dar geresniu kepiniu. Pyragas nuostabus! Drėgnas, saldus, gana aitraus prieskonių ir moliūgų kvapo, su šiek tiek tąsiais karameliniais krašteliais. Jeigu neturėčiau ilgo sąrašo su norimais išmėginti receptais, tai šį kepčiau dar ne vieną kartą.

Vietoj kondensuoto pieno, kurį dar reikia pavirti (arba nusipirkti jau virto), galima naudoti ir karamelinį Rududu kremą, tik skonis šiek tiek pasikeis. Rinkitės ką labiau mėgstate.

pyragas

Reikės:

  • 150g miltų;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • 1a.š. malto cinamono;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 0,5a.š. malto muskato;
  • 0,5a.š. malto imbiero;
  • 115g minkšto sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • 200g rudojo cukraus;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 200g moliūgų tyrės;
  • 180g kondensuoto pieno.

Pirmiausiai, tai paimame kondensuoto pieno skardinę ir dedame į puodą su vandeniu. Verdame maždaug dvi valandas ir vis patikriname ar netrūksta vandens, kad skardinė būtų apsemta. Vėliau, kondensuotą pieną pastatome į šalį ir leidžiame pravėsti.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska bei prieskoniais. Sviestą kelias minutes plakame su cukrumi. Įplakame vanilę ir kiaušinį. Įsukame miltų mišinį ir moliūgų tyrę. Gautą tešlą supilame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus, šaukšteliu dedame virtą kondensuotą pieną ir peilio galu, vos vos įmaišome į tešlos paviršių.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie pusvalandį.

Skanaus!

Gabrielė

Recepto idėja iš čia

comments powered by Disqus