Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Varškės skarelės su obuoliais

2014-09-24

foto

Receptą buvau nusižiūrėjusi ir atsidėjusi vasaros pradžiai, tačiau laikas taip greitai pralėkė, kad nepastebėjau kaip baigėsi rabarbarų sezonas. Nusprendžiau įdarą pakeisti obuoliais. Tešlą pagaminau labai greitai ir sklandžiai, nė kiek nelipo prie rankų ir gražiai kočiojosi. Turbūt, ilgiau užtrukau pjaustydama obuolius, nei ruošdama varškinę tešlą. Pyragėliai šiek tiek išsipūtė, gražiai parudavo. Ragavome tik kitą dieną, tačiau buvo minkštučiai ir drėgni. Tik nepagailėkit įdaro! Kuo daugiau obuolių, tuo skaniau!

Tešlai reikės:

  • 300g miltų;
  • 2a.š. kepimo miltelių;
  • 75g cukraus;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 130g varškės;
  • 100ml bekvapio aliejaus;
  • 100ml pieno.

Įdarui reikės:

  • 500g obuolių;
  • 130g rudojo cukraus;
  • 1v.š. kukurūzų krakmolo;

Aptepimui reikės:

  • 1 kiaušinio;
  • 1v.š. vandens;
  • Migdolų plokštelių.

Tešlai skirtus ingridientus sudedame į dubenį ir rankomis užminkome tešlą. Pastatome į šaldytuvą, kol paruošime įdarą.

Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustome smulkiais kubeliais, sumaišome su cukrumi ir krakmolu. Jei patinka, įmaišome ir šaukštelį malto cinamono.

Tešlą, ant miltuoto stalviršio, iškočiojame į pusės centimetro storio lakštą ir supjaustome į kvadratėlius. Ant kiekvieno kvadratėlio vidurio dedame po dosnų šaukštą įdaro ir tešlą sulenkiame pusiau, kaip skareles. Išdėliojame kepimo popieriumi išklotoje skardoje.

Kiaušinį suplakame su šaukštu vandens ir gražiai aptepame paruoštas kepti skareles. Apibarstome migdolų plokštelėmis. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame, kol tolygiai paruduos.

Skanaus, Gabrielė.

recepto šaltinis

comments powered by Disqus