Pyragas su avietėmis
Purus, tirpstantis burnoje pyragas. Su traškia migdolų plutele ir avietine rūgštele! Nieko, ko būtų galima nemėgti. :) Dabar galite gaminti su braškėmis, kai prasidės sezonas - su avietėmis, arba mėlynėmis. Esu tikra, kad rezultatas bus labai gardus.
Vienintelis dalykas, kurį pamiršau, tai patiekdama pyragą, jį apibarstyti cukraus pudra. Vėliau pasitaisiau. :)
Reikės:
- 2 vidutinio dydžio kiaušinių;
- 1 puodelio cukraus;
- 1 puodelio avietinio jogurto;
- 1 puodelio rapsų, arba saulėgrąžų aliejaus;
- 1 citrinos (nutarkuotos žievelės);
- 1 a.š. migdolų ekstrakto;
- 1,5 a.š. kepimo miltelių;
- 2 puodelių miltų;
- 1 kupino puodelio aviečių;
- 50g migdolų riekelių;
- Cukraus pudros pabarstyti.
Galite viską daryti žingsnis po žingsnio, pagal taisykles - trynius atskirti nuo baltymų ir t.t., arba galite daryti taip, kaip dariau aš:
viską, išskyrus avietes, sudėjau į didelį dubenį ir apie minutę plakiau su elektriniu mikseriu. Tada įmaišiau uogas, o tešlą supyliau į kepimo popieriumi išklotą tortinę.
Kepiau apie 40 minučių, 185 laipsnių karštyje.
Pravėsus nepamirškite apibarstyti cukraus pudra. Skanu valgyti dar šiltą. O jei dar ir su ledais… Mmm..
Skanaus, Gabrielė
Idėją radau čia