Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Pyragas su avietėmis

2017-06-20

avietinispyragas

Purus, tirpstantis burnoje pyragas. Su traškia migdolų plutele ir avietine rūgštele! Nieko, ko būtų galima nemėgti. :) Dabar galite gaminti su braškėmis, kai prasidės sezonas - su avietėmis, arba mėlynėmis. Esu tikra, kad rezultatas bus labai gardus.

Vienintelis dalykas, kurį pamiršau, tai patiekdama pyragą, jį apibarstyti cukraus pudra. Vėliau pasitaisiau. :)

avietinispyragas

Reikės:

  • 2 vidutinio dydžio kiaušinių;
  • 1 puodelio cukraus;
  • 1 puodelio avietinio jogurto;
  • 1 puodelio rapsų, arba saulėgrąžų aliejaus;
  • 1 citrinos (nutarkuotos žievelės);
  • 1 a.š. migdolų ekstrakto;
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių;
  • 2 puodelių miltų;
  • 1 kupino puodelio aviečių;
  • 50g migdolų riekelių;
  • Cukraus pudros pabarstyti.

Galite viską daryti žingsnis po žingsnio, pagal taisykles - trynius atskirti nuo baltymų ir t.t., arba galite daryti taip, kaip dariau aš:

viską, išskyrus avietes, sudėjau į didelį dubenį ir apie minutę plakiau su elektriniu mikseriu. Tada įmaišiau uogas, o tešlą supyliau į kepimo popieriumi išklotą tortinę.

Kepiau apie 40 minučių, 185 laipsnių karštyje.

Pravėsus nepamirškite apibarstyti cukraus pudra. Skanu valgyti dar šiltą. O jei dar ir su ledais… Mmm..

Skanaus, Gabrielė

Idėją radau čia

comments powered by Disqus