Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Tirpintų ledų keksas

2013-07-01

Sample title

Nauja tinklaraščio išvaizda Kai sugalvojau, kad man būtinai reikia turėti savo blog’ą, norėjau jo jau tą pačią dieną. Dizaino, žinoma, irgi norėjau gražaus, tačiau kantrybe aš niekada nepasižymėjau. Pasirodo, prie prastai atlikto darbo tenka sugrįžti. Beveik visus metus graužė kažkas širdį, kad netinka man tas tinklaraštis, kad galiu geriau. Pagaliau atėjo laikas problemą spręsti, o kartu grįžo mano vidinė ramybė ir pasitenkinimas tuo, ką dabar darau! Norėjau tik pakeisti puslapio įvaizdį ir toliau sau rašyti Wordpress’e, tačiau vyras įtikino, kad reikia pradėti naudotis Jekyll blog’o sistema. Sutikau. To pasekoje, ne tik negalėjau išsaugoti senų įrašų su receptais, tačiau dabar turiu mokytis redaguoti tekstą nauja programa. Jaučiuosi kaip ruošdama informatikos namų darbus… Na gerai, informatikos namų darbų aš apskritai nedarydavau, bet jausmą galėčiau palyginti su matematikos uždavinių sprendimu, ko mokykloje taip pat nemėgau :) O per daug neišsiplečiant - pažadu parodyti daugybę savo naujų kepinių ir pasidalinti receptais su visais. Ačiū, kad skaitote.

Sample title

Kodėl gaminau Todėl, kad vyras paklausė ar žinau tokį pyragą, kuriam pagaminti reikia tik ledų ir miltų su kildinimo priedais, jis mat skaitė, kad tai kažkas stebuklingai skanaus. O aš nežinojau. Ėmiau kuistis internete bei radau vieną ir tą pati receptą, tačiau reikalaujantį trijų kiaušinių (kas man pasirodė logiška). Kai jau susiruošiau jį gaminti, vėl pasireiškė mano vyras. Atsiuntė internetinę nuorodą su receptu, kuriame aiškiai parašyta, kad net ledų nereikia pilnai ištirpinti, tiesiog palaukti, kol suminkštės, sumaišyti su miltais ir kepti. Po receptu puikavosi komentarai, kad pyragas nerealiai skanus. Kovojant mano logikai su pastaraisiais komentarais, iškepiau keksą su kiaušiniais, bet pažadėjau būtinai pamėginti ir antrąjį (o gal kaip tik pirmąjį) variantą.

Sample title

Skonis Iš tiesų primena ledus. Tikrai. Aš naudojau Magnum šokoladinius su lazdyno riešutais, todėl tokio skonio keksą ir gavau. Skaičiau, jog netinka patys pigiausi ledai, nes juose būna daug oro burbuliukų, kurie pakeičia jau ištirpusių ledų tūrį ir būna ne tokie riebūs. Tada ir keksas gaunasi ne visai toks, koks turėtų būti. O man jau smalsu išmėginti kokius nors braškinius grietinėlės ledus šiam pyragui. AAAaaa! Kaip viską suspėti, pagaminti, suvalgyti ir vėl kepti?

Sample title

Kas mane sunervino Stovėjau parduotuvėje prie kelių kekso formų ir niekaip negalėjau apsispręsti ar pirkti silikoninę, ar metalinę. Kažkodėl silikoninės imti netraukė, tačiau niekaip neatsiminiau kodėl. Šiaip ar taip, pastaroji turėjo daug gražesnius raštelius ir aš įsivaizdavau, kad mano keksai joje iškeps šaunesni. Kai pirmą kartą norėjau patikrinti ar mano ledų keksas dar neiškepė, aš įsmeigiau medinį pagaliuką. Tada blykst ir sugrįžo man atmintis. Prieš tai turėtą silikoninę formą (labai gražią, širdelės formos) aš būtent taip ir pradūriau, ne vienoje vietoje. Niekis, pagalvojau, šį kartą būsiu atsargesnė. Kai mano kepinys ėmė tikrai nedailiai kilti ir skilinėti visai nevietoje, atsiminiau dar vieną dalyką. Silikoninėse formelėse man niekada gražiai neiškildavo maži keksiukai, nuolat gaudavosi kažkokie monstrai. Nežinau kodėl, juk jei taip nutiktų visoms šeimininkėms, ko gero niekas nenaudotų tų guminių formų, ar ne? Kokia Jūsų patirtis ir nuomonė šiuo klausimu?

Sample title

Reikės: * 450ml ištirpusių ledų; * 500ml miltų su kildinimo priedais; * 3 didelių kiaušinių.

Ištirpusius ledus supilame į didelį dubenį, suberiame miltus ir įmušame kiaušinius. Elektriniu plakikliu viską maišome kelias minutes, kol gausime vientisą, gana tasią masę. Tešlą supilame į riebalais pateptą kekso formą ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame 40-50 minučių, kol kekso kraštai atšoks nuo kepimo formos sienelių, o į vidurį įsmeigtas pagaliukas, neapsivels žalia tešla. Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus