Tortas 'Paukščių Pienas'
Torto receptą radau Facebook grupėje ‘Gaminam, skanaujam’, juo dalinosi moteris, vardu Nijole Nijolyte. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau. :)
Biskvitus sulaisčiau kakava, šiek tiek pakeičiau produktų kiekius ir gaminimo eigą, o į torto kremą pripjausčiau Paukščių Pieno saldainių. Rezultatas Jums prieš akis. Tortas labai purus, išties primena vieną didelį saldainį.
Biskvitus kepiau ir patį tortą rinkau 26cm skersmens tortinėje.
Biskvitams reikės:
- 4 didelių kiaušinių;
- 180g cukraus;
- 180g miltų;
- Šlakelio saldintos kakavos biskvitų sulaistymui.
Kremui:
- 9 didelių kiaušinių;
- Žiupsnelio druskos;
- 300g cukraus;
- 40g želatinos;
- 200ml pieno;
- 300g sviesto;
- 1 a.š. vanilės ekstrakto;
- 160g saldainių Paukščių Pienas.
Glaistui:
- 4v.š. nesaldintos kakavos miltelių;
- 3v.š. pieno;
- 50g sviesto;
- 100g cukraus.
PASIRUOŠIAM BISKVITUS. Kiaušinius išplakam su cukrum ir miltais. Tešlą padaliname į dvi lygias dalis. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Tortinėje, išklotoje kepimo popieriumi, po vieną iškepame biskvitus. Paliekame atvėsti, o tada sulaistom saldinta kakava. Atidedame.
KREMAS. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir standžiai išplakame su žiupsneliu druskos. Pastatome į šaldytuvą.
Želatiną užpilame šiltu vandeniu, kad vos apsemtų, paliekame išbrinkti.
Sviestą ištirpdome, atvėsiname, sudedame trynius, cukrų, vanilę ir pieną. Viską plakame, kol gauname vientisą masę, tada supilame ją į puodą ir maišant kaitiname, kol užverda. Nukeliame nuo kaitros. Sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ji ištirpsta. Kai gauname vientisą kremą, paliekame jį atvėsti iki kambario temperatūros, o tada įplakame standžius baltymus.
TORTO RINKIMAS. Į tortinę, išklotą kepimo popieriumi, dedame vieną biskvitą. Ant viršaus supilame kremą, užbarstome pasmulkintus Paukščių Pieno saldainius ir uždengiame antru biskvitu. Pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms, kol tortas sustingsta.
GLAISTAS. Į mažą prikaistuvį sudedame visus glaistui skirtus ingredientus. Ant vidutinės kaitros kaitiname ir maišome, kol gausime vientisą kremą. Šiek tiek jį pravėsiname ir apliejame juo sutvirtėjusį tortą.
SKANAUS!
Su meile, Gabrielė