Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Nekeptas meduolių tortas

2014-02-04

tortas

Šį gražuolį gaminau savo Tėčio gimtadieniui. Ne todėl, kad neturėjau laiko, o todėl, kad jis be galo skanus. Žinojau, jog visiems patiks. Ir patiko! Seniai buvau sulaukusi tiek liaubsų, kurių net nenusipelniau, juk viskas taip paprasta! Tik įsivaizduokit koks nuostabus desertas tai turėtų būti vasarą - su šviežiomis braškėmis. Aš būtinai gaminsiu.

Praeitais metais, kai šio torto receptą įkėliau į tinklaraštį, sulaukiau daug komentarų iš nustebusių žmonių, jog į grietinės kremą įdėjau cukraus - juk meduoliai ir taip saldūs. Dabar tiesiog privalau Jūsų paklausti - ar dedate į tešlą cukraus, kai gaminate įprastą tortą ir kepate biskvitus? O į torto kremą? Spėju, kad saldinate abu :) Nemeluoju sakydama, jog niekas iš ragavusių žmonių nesakė, kad tortas labai saldus. Galite lengva ranka pasaldinti grietinę, ypač tokiu atveju, jei naudojate rūgštesnius vaisius, pavyzdžiui kivius.

tortas

Prieš pat šventes gavau nuostabią kvapnią dovaną - kilogramą kavos pupelių CAFE LIEGEOIS Bella Roma! Net neturėjau progos jos paragauti, kaip staigiai prabėgo Kalėdos, o aš išvykau atostogauti už Atlanto. Pasigirsiu, kad atostogavau visą mėnesį, per kurį žiauriai pasiilgau savo namų ir kasdieninės rutinos. Grįžusi, patį pirmą rytą puoliau ieškoti savo siuntinuko su kava ir bėgau pusryčiauti. Žinote, nesu didelė kavos ekspertė. Kolkas, po truputį pradedu suprasti kada pupelės lengvo, o kada stipraus skrudinimo. Starbucks’e drąsiai imu lengvo skrudinimo blonde roast (kuri ten nėra labai populiari) ir skanauju patenkinta. O kai ieškau pupelių savo kavos aparatui, esu linkusi rizikuoti ir vis bandau kažką neišmėginto. Gal daug išskaityti iš aromato nesugebu, tačiau kada kava nekokybiška, pasakyti galiu iškart. Dažniausiai mane nuvilia pigesnės pupelės iš didelių prekybos centrų (čia tai siurprizas:), o internetu kavos pirkusi nesu, todėl džiaugiuosi atradusi kavosdraugas.lt, kurie man ir atsiuntė Bella Roma pupelių. Antrą kartą šios kavos tikriausiai nemėginsiu, nes mėgstu šiek tiek silpnesnę, o ši gana stipri ir man šiek tiek kartoka, tačiau būtinai išsirinksiu kitą rūšį.

Tarp kitko, mano tėtis, kuris šią kavą skanavo prie savo gimtadienio torto, sakė, kad ji jam šiek tiek per švelni, o jis visada perka stipraus skrudinimo pupeles. Padariau išvadą, kad mes abu puolame į kavos kraštutinumus, o tai daugumai, kurie mėgsta aukso viduriuką, šias pupeles pamėginti privalu :)

26cm skersmens tortui reikės:

  • 800g paprastų minkštų meduolių;
  • 600g riebios grietinės;
  • 8v.š. cukraus;
  • 0,5 citrinos sulčių;
  • Kelių vienetų mėgiamų vaisių.

Meduolius pirštais sutrupiname ir padaliname į tris dalis. Grietinę suplakame su cukrumi ir citrinos sultimis. Tortinę, nuimamais kraštais, išklojame kepimo popieriumi. Beriame pirmą sluoksnį meduolių trupinių, užpjaustome mėgiamo vaisiaus ir užpilame pusę grietinės kremo. Paskirstome antrą sluoksnį trupinių, antrą sluoksnį vaisių ir likusį grietinės kremą. Apibarstome likusiais meduoliais, šiek tiek prislegiame ranka ir statome į šaldytuvą bent 12 valandų.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus