Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Sluoksniuotos tešlos blynai

2014-06-29

foto

Išties, tai čia daugiau idėja, o ne receptas, nes sluoksniuotos tešlos neruošiau pati. Pirkau. Gavosi puikūs, sluoksniuotos tešlos, čirviniai blynai. Kepdama 12 blynų, užtrukau mažiau nei pusvalandį, o pasisotinti užtenka vos kelių, todėl siūlau gaminti iš vieno tešlos pakelio, nebent valgytojų bus labai daug. Tiesiog pakočiokite tešlą, išpjaukite keptuvės dydžio apskritimą ir ruoškite kaip esate įpratę.

Aš pamėginau kepti ir iš mielinės, ir iš bemielės tešlos. Mielinės širdelės gavosi kur kas minkšesnės, labiau priminė tikruosius čirvinius blynus, o štai bemielės tešlos blynai buvo traškūs, labiau priminė vaflius ir šiek tiek ilgiau kepė. Mano vyrui labiau patiko mielinės širdelės, o man traškesnis variantas. Todėl kurie geresni, spręskite patys. Bet kuriuo atveju, verta pamėginti!

foto

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus