Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Avižinis trupiniuotis

2014-10-05

foto

Greitas ir labai gardus. Aš naudojau naminę aviečių uogienę, kurioje nedag cukraus. Rūgštelė čia labai tiko. Gavosi pusrytinis desertas :)

foto

Reikės:

  • 165g sviesto;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • 1a.š. druskos;
  • 210g miltų;
  • 1 ir 1/2 puodelio traškios granolos;
  • 1/4 puodelio rudojo cukraus;
  • 1 puodelio rūgštesnės uogienės.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Pirštais įtriname sviestą. Įmaišome mėgstamos granolos. Tešlą padaliname per pusę.

Pirmąją pusę tešlos suberiame į paruoštą kepimo formą ir ranka suslegiame pyrago pagrindą. Supilame ir po visą paviršių paskirtstome uogienę. Ant viršaus užbarstome likusią tešlą.

Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepame pusvalandį. Prieš prapjaunant, atšaldome.

Skanaus, Gabrielė.

recepto idėja iš čia

comments powered by Disqus