Avižinis trupiniuotis
Greitas ir labai gardus. Aš naudojau naminę aviečių uogienę, kurioje nedag cukraus. Rūgštelė čia labai tiko. Gavosi pusrytinis desertas :)
Reikės:
- 165g sviesto;
- 1a.š. kepimo miltelių;
- 1a.š. druskos;
- 210g miltų;
- 1 ir 1/2 puodelio traškios granolos;
- 1/4 puodelio rudojo cukraus;
- 1 puodelio rūgštesnės uogienės.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Pirštais įtriname sviestą. Įmaišome mėgstamos granolos. Tešlą padaliname per pusę.
Pirmąją pusę tešlos suberiame į paruoštą kepimo formą ir ranka suslegiame pyrago pagrindą. Supilame ir po visą paviršių paskirtstome uogienę. Ant viršaus užbarstome likusią tešlą.
Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepame pusvalandį. Prieš prapjaunant, atšaldome.
Skanaus, Gabrielė.