Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Kūmos pyragas su varške

2015-03-25

Photo

Kepinio receptas įtartinai panašus į dabar tokį populiarų - Tobulą varškės pyragą, na bet mano užrašuose (receptu vėlgi dalinosi mano anyta) jis pūpso kaip Kūmos pyragas. Prisipažinsiu, kad pyragų pavadinimai man praktiškai nerūpi. Dažnai kepu viską, kas pasitaiko, ko dar nesu bandžiusi, o smagiausia dalimi laikau ragavimą. :) Nesu kokia nors kepinių snobė, tiesiog paprasta šeimininkė.

Pyragas gardus, nėra itin saldus. Varškė čia karalienė. Aš saviškę gerai sutryniau, tačiau kitą kartą palikčiau rupesnę, ne tokią kreminę. Tiesiog.

Photo

Reikės:

  • 550g varškės;
  • 250g miltų;
  • 3 kiaušinių;
  • 200g cukraus;
  • 390g saldaus kondensuoto pieno;
  • 2 v.š. kakavos miltelių;
  • 165g riebios grietinės;
  • 200g sviesto.

Miltus sumaišome su cukrumi ir kakava. Įtarkuojame sviestą ir rankomis viską sutriname iki vienodo dydžio trupinukų. Įmaišome grietinę.

Pusę tešlos sudedame į 26cm skersmens tortinę, paviršių išlyginame. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, kepame 15 minučių.

Varškę pertriname per sietelį ir suplakame su kondensuotu pienu bei kiaušiniais. Gautą masę supilame ant apkepusio pyrago pagrindo. Pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 10 minučių.

Pakeptą pyragą ištraukiame, ant viršaus šaukšteliu išdėliojame likusią tešlą. Vėl pašauname kepti. Po pusvalandžio, išimame iš orkaitės, leidžiame atvėsti. Kelias valandas palaikome šaldytuve, o tada jau skanaujame.

Su meile, Gabrielė

comments powered by Disqus