Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Mėsainiai su lašiša

2014-02-11

niamniamniam

Skanūs, sultingi ir sotūs. Jei neturite daug laiko, geriau pasiruoškite iš vakaro.

niamniamniam

4 dideliems mėsainiams reikės:

  • 500g šviežios lašišos filė;
  • 3a.š. Dijon garstyčių;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • 2 riekių batono;
  • 1 pundelio smulkintų krapų;
  • 2v.š. smulkintų konservuotų kaparėlių;
  • Druskos, pipirų;
  • Augalinio aliejaus kepimui;
  • 4 jau paruoštų mėsainių bandelių;
  • Šviežių salotų lapų;
  • Kečupo.

Lašišą supjaustome kubeliais ir dedame į dubenį kartu su garstyčiomis, smulkintu svogūnu, batonu, kaparėliais, druska ir pipirais. Viską išmaišome ir šiek tiek pamalame maisto smulkintuvu. Sudedame krapus, masę padaliname į 4 lygias dalis ir rankomis suformuojame apvalius kepsnelius. Juos apdengiame maistine plėvele ir pastatome į šaldytuvą 1-24 valandoms.

Kepame įkaitintame aliejuje, iš abieju pusių, kaip kotletukus. Popieriniu rankšluosčiu nusausiname riebalus .

Bandeles perpjauname pusiau, patepame kečupu, dedame po kelis salotų lapus, po lašišos kepsnelį ir užvožiame antra puse bandelės. Galima lengvai apšlakstyti citrinos sultimis.

Skanaus!

recepto idėja

Gabrielė

comments powered by Disqus