Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Sūrio pyragas su avietėmis ir gervuogėmis

2016-08-29

surpyragissuavietemis

Iš pradžių ketinau kepti mielines bandeles su varškės ir rudeninių uogų įdaru. Vyras parnešė iš turgelio aviečių ir gervuogių. Ilgą istoriją padarysiu trumpa, pasakydama, jog praėjo ne viena diena, o uogos darėsi vis minkštesnės. Galiausiai, suskubau jas gelbėti. Buvau visai nenusiteikusi minkyti tešlą, todėl prigriebiau maskarponės ir užmaišiau masę sūrio pyragui.

Pyragas gavosi gana gaivus, su uogų rūgštele, ne itin saldus, trapiu pagrindu. Puikus variantas vasaros užbaigimui. O mielinių bandelių dar spėsim prisikepti rudenį.

MANO PUODELIS = 236ML

NAUDOJAU 24CM SKERSMENS TORTINĘ

Reikės:

  • 200g saldžių krekerių;
  • 100g kambario temperatūros sviesto;
  • 500g maskarponės;
  • 170g Milka skonio philadelphia;
  • 3/4 puodelio smulkaus cukraus;
  • 1a.š. vanilės ekstraktos;
  • žiupsnelio druskos;
  • 4 nemažų kiaušinių;
  • 2v.š. kukurūzų krakmolo;
  • 1 kupino puodelio aviečių;
  • 1 kupino puodelio gervuogių.

Krekerius sumalame iki vientisų trupinukų, sumaišome su sviestu. Beriame drėgną sausainių masę į kepimo popieriumi išklotą tortinę ir rankomis suslegiame pyrago pagrindą su šiek tiek pakeltais krašteliais. Pagrindą kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 10 minučių. Paliekame atvėsti.

Maskarponę išplakame su philadelphia, cukrumi, druska ir vanile. Po vieną įsukame kiaušinius. Įplakame kukurūzų krakmolą.

Ant paruošto pyrago pagrindo krečiame pusę sūrio masės ir paskleidžiame avietes. Jas užklojame likusia sūrio mase ir apibarstome gervuogėmis.

Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių. Orkaitės apačioje pastatome skardelę pripildyta vandeniu, kad sukeltume garus, kurie neleis pyrago viršūnėlei įtrūkti.

Kepame apie 1,5 valandos. Ištraukus pyragą iš orkaitės, paliekame jį tortinėje, kad atvėstų ir sutvirtėtų, o pilnai sustingti pastatome į šaldytuvą (bent 4 valandoms prieš patiekiant).

Skanaus, Gabrielė

comments powered by Disqus