Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

'Čirviniai' blynai

2015-02-17

Photo

Prieš kelis metus, radau šį receptą žurnale ‘Virtuvė’, o čirviniai blynai taip patiko, kad jokio kito recepto ir nebenaudoju. Nebent miltus pakeičiu pilnagrūdžiais. Skanu abiem atvejais.

Prisiminus, kad šiandien Užgavėnės, griebiau kepti būtent šiuos blynelius. Jei nepatingėsit, tokie patys šiandien gali atsidurti ir ant jūsų stalo, gi jokių ypatingų produktų nereikia.

Jei valgysite ką tik iš keptuvės išimtus blynelius, jų išorė bus traški, o vidus minkštas. Ilgiau pastovėję jie sudrėksta.

Reikės:

  • 250g miltų;
  • 1v.š. cukraus;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Žiupsnio vanilinio cukraus;
  • 3 kiaušinių;
  • 50g ištirpinto sviesto;
  • 400ml pieno.

Miltus sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir kepimo milteliais. Per vidurį padarome duobutę ir maišant įpilame pieną. Galiausiai įplakame kiaušinius ir ištirpintą sviestą.

Kepame gerai įkaitusioje, šiek tiek riebalais pateptoje, čirvinių blynų keptuvėje.

Su meile, Gabrielė

comments powered by Disqus