Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Šokoladinis pyragas puodelyje

2013-10-02

pyragas

Kai buvau dar vaikas, o namuose atsirado mikrobangų krosnelė, kepdavau tokius mini pyragus nuolat. Į tešlą dėdavau viską, ką tik turėdavau: kakavą, tirpią kapučino kavą, riešutus, aguonas, razinas… Ko tik neprisigalvoji žmogus, kai namuose nėra saldumynų, o norisi pasmaližiauti. Tokie pyragiukai būdavo perfect crime - tėvai, kurie nebuvo itin laimingi dėl mano didelio poreikio cukrui ir mažo daržovių sriubai, net nesuuosdavo, kad kažkas gaminta, nes ir produktų daug nereikėdavo sunaudoti, ir skardos su netilpusiu į skrandį pyragu nelikdavo. Be visa ko, dar kokį papildomą saldainiuką gaudavau prie vakarienės. :)

Žinoma, ne aš pirma sugalvojau tokį genialų dalyką, dabar panašūs vieno puodelio kepiniai, kuriuos galima paruošti per kelias minutes, gana populiarūs. O kadangi slėptis nėra nuo ko, tai galima pasigaminti ne vien tada, kai nėra kitų saldumynų, o pavyydžiui tada, kai norisi karšto pyrago su ledais, bet valgytojas tik vienas, arba keli.

pyragas

Šį kartą mano mikrobanginis kepinys tobulų tobuliausias! Dar didelį riebų pliusą pridėčiau, jei būčiau turėjusi vanilinių ledų. Pyragas gavosi minkštutis, gana drėgnas, puikiai iškepęs, sodriai šokoladinis. Į vidų įdėjau kelis smulkintus Ferrero Rocher saldainius ir dar migdolų plokštelėmis apibarsčiau. Jei tokį pyragą gaučiau kokioje kavinukėje, tai labai apsidžiaugčiau. Pabandykit, tikrai.

Iš nurodyto produktų kiekio iškepsite du pyragiukus nedideliuose puodeliuose, arbą vieną dideliame. Neapsigaukite ir nepripilkite tešlos iki pat puodelio viršaus, nes pyragas iškils. Po kelių minučių jis gražiai atlimpa nuo kraštų, todėl jį labai lengvai galima perkelti į lėkštelę, jei tarkim šalia norisi kamuoliuko ledų. Nors man smagiau kabinti šaukšteliu iš puoduko.

Ačiū už dėmesį

pyragas

Reikės:

  • 1/4 puodelio miltų;
  • 3a.š. kakavos miltelių;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • Trupučio druskos;
  • 1/4 puodelio pieno;
  • 1/4 puodelio grietinės;
  • 1/2a.š. vanilės ekstrakto;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • 5a.š. cukraus;
  • 3 mėgiamų šokoladinių saldainių.

Pagaminti tešlą yra keli būdai. Paprastesnis - viską sudėti į nedidelį indelį ir iki vientisos masės sumalti elektriniu trintuvu, tada sudėti pasmulkintus saldainius. Sudėtingesnis - šlapius ingridientus sumaišyti viename inde, sausus ingridientus kitame, tada viską suplakti iki vientisos tešlos ir sudėti tuos pačius smulkinus saldainius.

Galiausiai viską reikia supilti į puodelį ir statyti į mikrobangų krosnelę. Nustatyti galingiausią režimą ir kepti 2 minutes. Jei mikrobangė nėra labai galinga, kepti keliomis minutėmis ilgiau.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus