Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Nekeptas braškių tortas

2015-06-24

nekeptasbraskiutortas

Labai greitai pagaminamas, gana gaivus. Sausainiai ‘Damų piršteliai’ puikiai atlieka biskvito vaidmenį, o ir atrodo puikiai. Kol dar yra braškių, siūlau bėgti į virtuvę. Būtų puikus braškių sezono uždarymas.

Geriausiai, kad visi produktai būtų kambario temperatūros.

Reikės:

  • Sausainių ‘Damų piršteliai’ tortinei iškloti;
  • 500g maskarponės sūrio;
  • 400g kokosų pieno;
  • 200ml cukraus;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 2v.š. želatinos miltelių;
  • 500g braškių;
  • Pakelio greitai paruošiamos braškinės želė.

Į tortinę, maniškė 26cm skersmens, įklojame kepimo popieriaus. Dugne išdėliojame sausainius.

Želatiną užpilame šiltu vandeniu, kad apsemtų, ir paliekame išbrinkti. Kai išbrinksta, virš karštų garų, ją ištirpiname iki vientisos masės ir kelioms minutėms atidedame.

Maskarponę gerai suplakame su kokosų pienu, cukrumi ir vanilės ekstraktu. Įplakame ištirpintą želatiną. Gautą masę supilame į tortinę, ant sausainių. Kremas skystokas, o sausainiukai lengvi, nenustebkite, jei keli iškils į paviršių.

Braškes supjaustome taip smulkiai, kaip tik norime. Suberiame ant pradėjusio stingti kremo. Pastatome į šaldytuvą galutinai sustingti.

Greitai paruošiamą želė užpilame verdančiu vandeniu, maišome, kol ištirpsta. Paliekame atvėsti. Supilame ant braškių. Pastatome į šaldytuvą, kad pilnai sutvirtėtų ir skanaujame.

nekeptasbraskiutortas

Receptą nusižiūrėjau nuo čia.

Su meile, Gabrielė

comments powered by Disqus