Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Merės Popins keksiukai

2014-05-10

foto

So, they went and went and came to a little table. And there on a green table was Afternoon Tea! There were hundreds of lemon-cakes on it!

-Mary Poppins, P.L. Travers

Aš receptą radau Bryton Taylor food in literature tinklaraštyje.

Keksiukai purūs ir minkšti, kaip kokie debesėliai! Su lengvu citrinos aromatu. Keistas dalykas - man pasirodė, jog jie skanesni kitą dieną. Tada pasidaro kiek lipnesni ir drėgnesni, maloniai tirpsta burnoje.

Aš nesu didelė puoštų keksiukų fanė. Valgyti būna nelabai patogu, o ir kremo dažniausiai man per daug, beeet… Jei patys mėgstate, manau, kad tai puikus keksiukų receptas, kuriam galite pridėti kreminį papuošimą. Nors labai skanūs jie ir be nieko.

Reikės:

  • 1/2 puodelio kambario temperatūros sviesto;
  • 1/2 puodelio pieno;
  • 1 puodelio cukraus;
  • 2 puodelių miltų;
  • 2 kupinų šaukštelių kepimo miltelių;
  • 1/2 a.š. migdolų ekstrakto;
  • 1 kupino šaukšto tarkuotos citrinos žievelės;
  • 4 didelių kiaušinių baltymų.

Orkaitę įkaitiname iki 160 laipsnių.

Sviestą išsukame su cukrumi. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Pakaitomis su pienu, įsukame į sviesto ir cukraus masę.

Baltymus standžiai išplakame ir į tešlą įmaišome kartu su citrinos žievele.

Tešlą išpilstome į keksiukų formeles ir kepame apie 25 minutes.

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus