Merės Popins keksiukai
So, they went and went and came to a little table. And there on a green table was Afternoon Tea! There were hundreds of lemon-cakes on it!
-Mary Poppins, P.L. Travers
Aš receptą radau Bryton Taylor food in literature tinklaraštyje.
Keksiukai purūs ir minkšti, kaip kokie debesėliai! Su lengvu citrinos aromatu. Keistas dalykas - man pasirodė, jog jie skanesni kitą dieną. Tada pasidaro kiek lipnesni ir drėgnesni, maloniai tirpsta burnoje.
Aš nesu didelė puoštų keksiukų fanė. Valgyti būna nelabai patogu, o ir kremo dažniausiai man per daug, beeet… Jei patys mėgstate, manau, kad tai puikus keksiukų receptas, kuriam galite pridėti kreminį papuošimą. Nors labai skanūs jie ir be nieko.
Reikės:
- 1/2 puodelio kambario temperatūros sviesto;
- 1/2 puodelio pieno;
- 1 puodelio cukraus;
- 2 puodelių miltų;
- 2 kupinų šaukštelių kepimo miltelių;
- 1/2 a.š. migdolų ekstrakto;
- 1 kupino šaukšto tarkuotos citrinos žievelės;
- 4 didelių kiaušinių baltymų.
Orkaitę įkaitiname iki 160 laipsnių.
Sviestą išsukame su cukrumi. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Pakaitomis su pienu, įsukame į sviesto ir cukraus masę.
Baltymus standžiai išplakame ir į tešlą įmaišome kartu su citrinos žievele.
Tešlą išpilstome į keksiukų formeles ir kepame apie 25 minutes.
Skanaus, Gabrielė.