Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Vyšnių clafoutis

2015-08-12

klafutis

Žodį ‘clafoutis’ paskutiniu metu girdėjau taip dažnai, kad teko susirasti receptą ir pamėginti. Pasirodo, tam, apie ką girdėjau, yra priežastis. Gi dabar pats vyšnių sezonas, o šis prancūziškas desertas tradiciškai yra gaminamas su šiomis uogomis.

Rezultatas tikrai patiko. Kreminė saldi tešla su migdolų prieskoniu, viduje vyšnios su rūgštele. Vasariška ir gardu. Man asmeniškai, desertas skaniausias šaltas.

Ar sakiau, kad labai paprasta pagimti, nereikia daug produktų? :) Neišsigąskite skystos tešlos. Ji ir turi būti tokios konsistencijos, kaip gaminame lietiniams.

klafutis

Reikės:

  • 500g saldesnių vyšnių;
  • 3 kiaušinių;
  • 230ml pieno;
  • 2v.š. ištirpinto sviesto;
  • 1a.š. migdolų ekstrakto;
  • žiupsnelio druskos;
  • 125g smulkaus cukraus;
  • 90g miltų;
  • sviesto ir cukraus kepimo formai.

Kepimo formą (kad tilptų litras tešlos) patepame sviestu ir pabarstome cukrumi.

Kiaušinius išplakame su pienu, sviestu, migdolų ekstraktu, druska ir cukrumi. Įmaišome miltus.

Iš vyšnių pašaliname kauliukus ir suberiame į kepimo formą. Užpilame tešla.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių, 30-40 minučių, kol išsipučia ir pasidaro auksinės spalvos.

Skanaus, Gabrielė

Daugiausiai žvilgčiojau į šį receptą.

comments powered by Disqus