Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Medutis su varške

2013-07-24

Sample title

Aš nesu įgudusi kepinių dabintoja. Gal trūksta kruopštumo, gal fantazijos, gal idėjos netikusios… Vistik manau, kad geriau jau skoningai nepapuoštas tortas, nei neskoningai papuoštas. Todėl ir darau tai labai minimaliai. Kelios uogos, šokoladiniai saldainiai ar saujelė pabarstukų - torto išvaizdos nesugadina. Prapjauti negaila, o ir atrodo skaniai.

O kad mane išgirstų kai kurios namų šeimininkės…

Sample title

Šį kartą gaminau šiek tiek neįprastą Medutį. Visi varškės kepinių mylėtojai mane supras. Torte vis dar jaučiasi ir medaus, ir citrinos skonis, todėl pavadinimo pakeisti būtinybės nėra, atrodo gana tradiciškai, taip?

Sample title

Lakštams reikės: * 50g sviesto; * 3v.š. medaus; * 100ml cukraus; * 50ml pieno; * 1 paplakto kiaušinio; * 1a.š. kepimo miltelių; * 600ml miltų (maždaug 3 puodelių); * žiupsnelio druskos.

Kremui reikės: * 750g pertrintos varškės; * 200g riebios grietinėlės plakimui; * 4v.š. cukraus pudros; * 0,5 pakelio greitai paruošiamos citrininės želė.

Sviestą viename inde ištirpiname su medumi, cukrumi ir pienu. Paliekame pravėsti. Įmaišome paplaktą kiaušinį, druską bei kepimo miltelius. Po truputį suberiame miltus. Išminkome minkštą ir elastingą tešlos rutulį, apdengiame švariu rankšluostėliu ir 15 minučių paliekame pastovėti šiltai. Tešlą padaliname į 12 lygių dalių. Kiekvieną iškočiojame į apvalų, maždaug lietinio blyno plonumo, lakštą (šiek tiek didesnį, nei 16cm skersmens) ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame, kol ima ruduoti ir lygiai apipjaustome dar karšto skritulio kraštus. Nupjautus kraštelius atsidedame trupiniams.

Želė miltelius užpilame verdančiu vandeniu, kad vos apsemtų ir maišome iki vientisos masės, kol ištirpsta, paliekame pravėsti (jei ruošiant kremą želė pradeda stingti, kelias sekundes pašildome mikrobangėje, kad išsileistų). Šaltą grietinėlę plakame, kol suputoja, tada suberiame cukraus pudrą ir toliau plakame iki standumo. Įmaišome pertrintą varškę ir skystą želė. Kremą kelioms minutėms pastatome į šaldytuvą, kad šiek tiek sutvirtėtų. Sutepame tortą. Papuošiame tuo pačiu kremu ir nupjautų medaus lakštų trupinukais. Ragaujame kitą dieną. O dar skanesnis bus po kelių parų, tikrai.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus