Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Ferrero Rocher pyragas

2013-07-10

Sample title

Kodėl kepiau Tais laikais, kai mano Sesė negyveno Katare, o aš Vokietijoje, greta visada turėjau savo kepinių kritikę, kuriai paprastų bandelių neįsiūlysi. Reikėjo kažko labai saldaus, drėgno, pageidautina - šokoladinio. Kai pamačiau braunį su Ferrero Rocher Cannella Vita, pasakiau sau, kad būtinai kažką panašaus sumeistrausiu. Ne dėl to, kad man labai skaniai atrodė, o dėl Sesers. Juk susitiksime jau po pusmečio (parašiau ir liūdna pasidarė), turiu iš anksto pasiruošti, kad deramai ją palepinčiau.

Sample title

Skonis Kaip ir tikėjausi, skonis sodriai šokoladinis, o prakandus traškų saldainį, užlieja kažkoks nepaaiškinamas džiaugsmas, lyg radus mielą žaisliuką Kinder Siurprize :) Mano nuomone, pyragas pranoksta net patį Ferrero Rocher tortą, kuris paskutiniu metu tapo toks populiarus. Tai tartum paprastesnė jo versija, tik ne tokia riebi, kas man be galo patinka.

Sample title

Jei į tešlą įspaudus saldainius, vis dar matysite jų viršūnėles, kaip nuotraukoje, apliekit saldainius šlakeliu tešlos, kitaip kepant gali apdegti.

Sample title

Reikės: * 120g sviesto; * 200g juodojo šokolado; * 120ml miltų; * 1v.š. kakavos miltelių; * 2 didelių kiaušinių; * 200ml rudojo cukraus; * 1/4a.š. druskos; * 1a.š. migdolų ekstrakto; * 12 saldainių Ferrero Rocher.

Šokoladą sulaužome gabaliukais, dedame į vieną dubenį su sviestu ir maišant viską ištirpiname. Gautą masę šiek tiek pravėsiname, įmaišome cukrų, migdolų ekstraktą ir įplakame kambario temperatūros kiaušinius. Gausime vientisą blizgią masę.

Miltus sumaišome su druska ir kakavos milteliais. Po turputį beriame į šokoladinę masę ir gerai išmaišome. Tešlą supilame į nedidelę formą, išklotą kepimo popieriumi. Į vidų įspaudžiame saldainius taip, kad pasidengtų tešla. Kepame 180 laipsnių orkaitėje, 30 minučių. Prieš ragaujant, atvėsiname ir kelias valandas palaikome šaldytuve.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus