Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Moliūginis sūrio pyragas

2013-09-21

pyragas

Prieš kelias dienas kepiau obuolių pyragą su maskarpone. Maniau, jei gausis labai skanus, tai pakartosiu dar ir savaitgaliui, kad svečius pavaišinčiau. Deja, išėjo visai įprastas pyragas, kuriame sūrio net nesijautė, galėjau naudoti paprastą grietinę ir būčiau gavusi tą patį rezultatą. O norėjosi kažko rudeninio, bet labiau ypatingo.

Nusprendžiau surizikuoti su moliūgu. Surizikuoti ne dėl to, kad pati labai abejočiau rezultatu, o todėl, kad mano svečiai nėra nei moliūgo gerbėjai, nei itin saldžių kepinių. Atrodė nustebę, kad apskritai tokią daržovę galima panaudoti saldumynams (galit patikėt?).

Svarbiausia dalis ta, kad pyragas išties gavosi puikus. Nedrąsiai paragavę, vėliau visi po porciją pakartojo. Aš, žinoma, tame kartojusiųjų tarpe :)

Labai švelnus, kreminis, minkštutis, puikiai jaučiasi moliūgas ir prieskoniai. Jei nuspręsite pasidžiaugti rudeniu ir jo gėrybėmis, tai pamginkit išsikepti. Aš kažkaip manau, kad kitu metų laiku jis nebūtų toks ypatingas koks yra dabar. Tiesiog kupina jaukumo aura tvyro ore, kai jį ragauju prie arbatos, o už lango žliaugia lietus.

Aš naudojau pilno grūdo sausainius, su mažiau cukraus. Jūs rinkitės tokius, kokius mėgstate labiau, svarbu, kad būtų ne minkšti, o trapūs.

Reikės:

  • 150g sausainių;
  • 70g minkšto sviesto;
  • 250g maskarponės;
  • 150g vanilinio jogurto;
  • 400g moliūgų tyrės;
  • 3v.š. miltų;
  • 3 kiaušinių;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 1a.š. malto cinamono;
  • 0,5a.š. malto muskato;
  • 0,5a.š. malto imbiero;
  • 200g cukraus.

Pirmiausia, tai sausainius sumalame ir sumaišome su sviestu. 20cm skersmens tortinę išklojame kepimo popieriumi, suberiame sausainius ir rankomis suslegiame pyrago pagrindą.

Visus likusius produktus sudedame į dubenį ir iki vientisos masės suplakame elektriniu trintuvu blenderiu. Gautą masę supilame ant pyrago pagrindo, išlyginame paviršių ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių. Kepame apie valandą. Leidžiame atvėsti ir kelias valandas palaikome šaldytuve, kad sutvirtėtų ir gražiai atsipjautų.

Prisipažinsiu, kad aš saviškį maždaug 10 minučių perkepiau - užsikalbėjau telefonu. Tpfu tpfu tpfu, gerai, kad viršus nespėjo apdegti.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus