Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Kriaušinis pyragas

2014-07-29

foto

Man labai patinka tinklaraščiai su gražiomis fotografijomis. Tokiomis meniškomis ir jaukiomis. Nežinau… ir kaip moterys suspėja ir pagaminti, ir dar gražiai maistą sukomponuoti bei nufotografuoti? Gal ruošiasi tam specialiai? Man kažkaip nesigauna. Beveik kiekvieną kartą vis kepu ką nors paskubomis. Dažnai dar karštus pyragus vežu pas draugus, arba laukiu svečių ir dedu ant stalo. Kadangi visada kyla reali grėsmė, jog kepinio per kelias minutes neliks ant stalo, stengiuosi jį fotografuoti iš karto. Ir ranka sudreba, ir apšvietimo kartais trūksta, sufokusuoju blogai, o dar ir fonas pasitaiko visai neprašmatnus, pavyzdžiui - sumuštinių, kaip atsitiko šį kartą.

Kaip bebūtų, noriu pasidalinti kepiniais, kurie man tikrai šauniai pavyko ir galėtų trumpam papuošti dar ne vieną stalą. Šis pyragas su kriaušėmis gavosi puikus! Purus, minkštutis, drėgnas. Tobulai… (Kažkuo priminė man saulėtą rudenį.) Norėjau naudoti šviežias kriaušes, bet buvo tokios kietos, pabijojau, kad nespės suminkštėti, kol pyragas keps. Nusipirkau konservuotų kriaušių ir visai dėl sprendimo nesigailiu. Jei naudosite šviežius vaisius, tai pasirinkite tikrai prinokusias ir minkštas kriaušes be odelių.

foto

Reikės:

  • 3 nemažų minkštų kriaušių be odelių;
  • 100g kambario temperatūros sviesto;
  • 120g cukraus;
  • 3 didelių kiaušinių;
  • 150g miltų;
  • 0,5a.š. vanilės pastos;
  • 1a.š. kepimo miltelių.

Sviestą išsukame su cukrumi. Įplakame vanilę ir kiaušinius. Po truputį įmaišom miltus ir kepimo miltelius. Tešlą išlyginame skardoje, išklotoje kepimo popieriumi. Kriaušes supjaustome skiltelėmis ir sudėliojame ant tešlos viršaus.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie pusvalandį, kol pyragas tolygiai paruduoja ir į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas, ištraukus, lieka švarus, neapsivėlęs tešla.

Aš saviškį pyragą supjausčiau dar karštą. Buvo skanuuuus…

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus