Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Naminis kepenų paštetas

2014-06-27

foto

Darbo, prie tokio pašteto gamybos, yra visai nedaug, kiekis gana nemažas, o ir sudedamos dalys paprastos ir žinomos, tai kodėl neparuošus jo namuose? :)

Nesakau, kad toks paruošimo būdas yra labai teisingas ir tobulas, tačiau taip paštetą gaminu aš. Kepenis naudokite tokias, kokias norite, ar randate nusipirkti.

Reikės:

  • 1kg kepenų;
  • 1 didelio svogūno;
  • 1v.š. malto muskato;
  • Druskos pagal skonį;
  • 200g lydyto sūrelio;
  • 300ml grietinėlės;
  • 1/2 puodelio aliejaus;
  • 50g sviesto.

Kepenėles smulkiai supjaustome. Į puodą supilame aliejų, sudedame sviestą ir įpjaustome svogūną. Kelias minutes pakepame ant vidutinės kaitros, tada sudedame pjaustytas kepenis ir temperatūrą padidiname. Kai mėsa gražiai apskrunda, viską suverčiame į dubenį, įmaišome lydytą sūrelį, grietinėlę ir prieskonius. Gautą masę sukrečiame į kepimo formą ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepame, kol paviršius gražiai apskrunda. Apkepėlę malame iki norimos tekstūros pašteto. Pastatome į šaldytuvą sutirštėti.

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus