Naminis kepenų paštetas
Darbo, prie tokio pašteto gamybos, yra visai nedaug, kiekis gana nemažas, o ir sudedamos dalys paprastos ir žinomos, tai kodėl neparuošus jo namuose? :)
Nesakau, kad toks paruošimo būdas yra labai teisingas ir tobulas, tačiau taip paštetą gaminu aš. Kepenis naudokite tokias, kokias norite, ar randate nusipirkti.
Reikės:
- 1kg kepenų;
- 1 didelio svogūno;
- 1v.š. malto muskato;
- Druskos pagal skonį;
- 200g lydyto sūrelio;
- 300ml grietinėlės;
- 1/2 puodelio aliejaus;
- 50g sviesto.
Kepenėles smulkiai supjaustome. Į puodą supilame aliejų, sudedame sviestą ir įpjaustome svogūną. Kelias minutes pakepame ant vidutinės kaitros, tada sudedame pjaustytas kepenis ir temperatūrą padidiname. Kai mėsa gražiai apskrunda, viską suverčiame į dubenį, įmaišome lydytą sūrelį, grietinėlę ir prieskonius. Gautą masę sukrečiame į kepimo formą ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepame, kol paviršius gražiai apskrunda. Apkepėlę malame iki norimos tekstūros pašteto. Pastatome į šaldytuvą sutirštėti.
Skanaus, Gabrielė.