Bananų duona (su riešutų sviestu ir šokoladu)
Jei mano skonio receptoriai galėtų šnekėti, tai dabar labai labai man padėkotų. I šią saldžią duoną įdėjau pačius nuostabiausius dalykus: žemės riešutų sviestą, bananus, šokoladą, meilę… Dabar galvoju, gal dar džemo reikia užsitepti :)
Kai bus vėsūs vakarai, ar pusryčius norėsis paįvairinti - išsikepkit. Tiks.
Reikės:
- 460ml miltų;
- 1 kupino šaukštelio kepimo miltelių;
- 0,5a.š. smulkios druskos;
- 60g kambario temperatūros sviesto;
- 180ml cukraus;
- 1 kiaušinio;
- 200ml kreminio žemės riešutų sviesto;
- 1 didelio sutrinto banano (arba 2 mažų);
- 230ml riebaus pieno;
- 100g šokolado lašelių.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Saujelę miltų atsidedame, o kitus sumaišome su kepimo milteliais bei druska. Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, įplakame kiaušinį, riešutų sviestą ir sutrintą bananą paeiliui. Į gautą masę, po truputį, pilame pieną ir miltų mišinį. Išsukame iki vientisos tešlos. Likusioje saujelėje miltų, pavoliojame šokolado lašelius (kad nenusėstų į duonelės dugną) ir suberiame į tešlą. Viską supilame į duonos kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie valandą.
Aš prapjoviau dar šiltą, baisiai kvepėjo.
Skanaus!
Gabrielė