Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Tortas 'Snickers'

2014-11-09

foto

Šį tortuką gaminu jau ne pirmą kartą. Kiekvieną kartą vis ką nors pakeičiu pagal save. Šį kartą pagalvojau, kad vietoj įprasto juodojo šokolado ganašo, tortas į šokoladinį batonėlį būtų daug panašesnis, jei naudočiau riešutinį kremą nutella. Ir tikrai! Tortas gavosi kaip vienas didelis, minkštas snickeris. Kalorijų bomba, bet labai jau skani.

Aš naudoju 24cm skersmens tortinę ir lakštus kepu atskirai. Tada jie gaunasi plonyčiai ir gražūs, nekyla jokių nesusipratimų. Biskvitus labai lengvai sulaistau saldinta kava, jau surinkinėdama tortą. Ir į grietinėlės kremą, ir į biskvitų tešlą niekda nepamirštu įdėti kokybiškos vanilės. Tada kepinys tiesiog atskleidžia savo skonį visu gražumu.

Rududu karamelę naudoju tik minkštą, kambario temperatūros, tada ji lengvai įsiplaka į tešlą ir torto kremą. Jei atšildyti skardinėlę reikia skubiai, 15-20 minučių ją palaikau karštame vandenyje, tada atidarau.

Nebijokite naudoti sūdytus kepintus žemės riešutus. Jų nereikia nei perplauti, nei dar nieko daryti. Atskiros druskos grūdelių tikrai nepajausite, o tortas įgaus saldumo ir sūrumo balansą, nebus toks… saldus iki kaulų smegenų :)

Tortą rinkite susegtoje tortinėje. Surinkę, pastatykite į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad kremai susigertų ir apstingtu. Tada išimkite, peiliu apveskite kepimo indo kraštus, kad tortas nebūtų prilipęs, o tada jau puoškite. Tik neskubėkit, tortai reikalauja šiek tiek kruopštumo.

foto

Biskvitams reikės:

  • 2 didelių kiaušinių;
  • 200g cukraus;
  • 1a.š. vanilės pastos;
  • 1 žiupsnelio druskos;
  • 200g riebios grietinės;
  • 200g miltų;
  • 200g karamelinio kremo Rududu;
  • 2a.š. kepimo miltelių.

Karameliniam kremui:

  • 200g kambario temperatūros Rududu kremo;
  • 100g kambario temperatūros sviesto;
  • 150g sūdytų kepintų žemės riešutų.

Grietinėlės kremui:

  • 400g riebios atšaldytos grietinėlės;
  • 1a.š. vanilės pastos;
  • 40g cukraus;
    • kelių šaukštų kambario temperatūros nutella.

Torto glaistui:

  • 100g kambario temperatūros sviesto;
  • 300g kambario temperatūros nutella.

Saldintos kavos torto sulaistymui

foto

Pasiruošiame biskvitus. Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska ir vanile. Ant viršaus dedame rududu kremą ir grietinę. Plakame, kol gausime vientisą masę, be jokių gumuliukų. Įmaišome miltus ir kepimo miltelius. Tešlą padaliname į keturias lygias dalis. Kiekvieną jų paskleidžiame po tortinės dugną, išklotą kepimo popieriumi. Kepame 180-200 laipsnių temperatūroje. Iškepus, išimame iš tortinės ir leidžiame atvėsti.

foto

Karamelinį kremą paruošiame labai paprastai, tiesiog suplakame rududu su sviestu ir įmaišome riešutus. Atidedame.

Grietinėlę, iki standumo, išplakame su cukrumi ir vanile. Atidedame.

foto

Surenkame tortą. Į paruoštą tortinę dedame vieną biskvitą, lengvai sulaistome saldinta kava ir aptepame plonu sluoksniu nutellos. Ant viršaus užtepame pusę grietinėlės. Dedame antrą biskvitą, vėl lengvai sulaistome saldinta kava ir aptepame visu kiekiu karamelinio kremo. Ant karamelės klojame trečią biskvitą, sulaistome kava, aptepame nutella ir likusia grietinėle. Uždengiame paskutiniu biskvitu ir apšlakstome likusia kava. Pastatome į šaldytuvą sustingti.

foto

Kremui skirtą nutellą, iki vientisos masės, suplakame su sviestu. Aptepame sustingusio torto kraštus ir viršų. Dar kelioms valandoms pastatome į šaldytuvą.

foto

Anksčiau naudojausi Ritos receptu

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus