Kokosinės rikotos spurgytės
Vienos lengviausiai pagaminamų spurgų. Manau, kad labai panašios būtų ir rikotos sūrį pakeitus paprasta pertrinta varške. Įbėrus saują šviežių mėlynių, taptų dar nuostabesnės. Gaila, kai gaminau, vietinėse parduotuvėlėse uogų neradau.
Reikės:
- Puodelio (236ml) miltų;
- 1v.š. kepimo miltelių;
- 1/4 puodelio kokoso drožlių;
- Žiupsnelio druskos;
- 2v.š. cukraus;
- 2 didelių kiaušinių;
- 2v.š. brendžio, arba degtinės;
- 250g rikotos sūrio;
- Augalinio aliejaus virimui.
Į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, kokoso drožles, druską, degtinę ir rikotą. Suplakame iki vientisos masės. Iš lėto beriame miltus ir kepimo miltelius, užmaišome tešlą.
Gilioje keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, ant viryklės nustatome vidutinę temperatūrą. Šaukštu kabiname tešlos ir leidžiame į aliejų spurgytes. Kepame iš abiejų pusių, kol tampa gražios auksinės spalvos.
Išvirusias spurgytes nusausiname ant popierinio rankšluosčio. Pagal pageidavimus pabarstome cukraus pudra, kokoso drožlėmis.
Receptą nusižiūrėjau nuo čia.
Su meile, Gabrielė