Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Saldžiarūgštės vištos kulšelės

2014-02-06

niamniamniam

Lipnios, saldžiarūgštės ir šiek tiek aštrios kulšelės. Pagaminti neįtikėtinai paprasta - iš vakaro užmarinavau, o dieną tik įdėjau į orkaitę ir aptepiau padažu, kurį taip pat sumaišiau per dvi minutes. Vadinasi, pasigaminti gali visi, net ir labai skubantys.

niamniamniam

Marinatui reikės:

  • 4-5 vištos kulšelių;
  • 1/4 puodelio sojų padažo;
  • 1v.š. rudojo cukraus;
  • 1v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1v.š. aštraus čili padažo;
  • 1v.š. vaisinio čatnio.

Padažui reikės:

  • 1v.š. sojų padažo;
  • 1v.š. kečupo;
  • 1v.š. vaisinio čatnio;
  • 1v.š. aštraus čili padažo;
  • 1sklt. išspausto česnako;
  • 1v.š. rudojo cukraus;
  • 1v.š. medaus;
  • 1a.š. kukurūzų krakmolo.

Vištos kulšeles ištrinam visų marinatui skirtų produktų mišiniu ir nakčiai pastatom į šaldytuvą.

Orkaitę įkaitinam iki 190 laipsnių, į skardą sudėliojame marinuotą vištieną ir kepame maždaug 30 minučių, arba kol ims skrusti jos odelės.

Padažui skirtus produktus sumaišome viename dubenėlyje, ištraukiame iškepusią vištieną ir gausiai, tolygiai aptepame kiekvieną kulšelę. Pašauname į karštą orkaitę dar 5-8 minutėms. Apibarstome žalumynais, o tada skanaujame su virtais ryžiais, arba kitu pasirinktu garnyru.

Skanaus!

recepto idėja

Gabrielė

comments powered by Disqus