Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Šakočio pyragas

2014-03-18

niamniamniam

…Taip vadinamas Šakočio Pusbrolis, o gal labiau vokiškas baumkuchen’as. Nėra idealus lietuviško šakočio atitikmuo, bet kažkas tikrai panašaus. Gardus pyragas prie arbatos, kurį kartoju jau ne vieną kartą. Manau, kad ir ant Velykinio stalo puikiai atrodytų.

Iš nurodytų produktų gaunasi tikrai didelis pyragas.

Gerai būtų, jei orkaitė turėtų kepimo iš viršaus funkciją.

Paruošta kepimui tešla turi būti grietinės tirštumo.

Kuo ilgiau kiekvieną sluoksnį kepsite, tuo pyragas bus margesnis.

niamniamniam

Reikės:

  • 350g margarino;
  • 350g cukraus;
  • 7 didelių kiaušinių;
  • 200g miltų;
  • 150g krakmolo;
  • 3v.š. riebios grietinės;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto.

Glaistui:

  • 70g baltojo šokolado;
  • 1/4 puodelio riebaus pieno;
  • Saujelės kokoso drožlių.

Margariną iki purumo išsukame su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Po vieną įplakame kiaušinių trynius. Įmaišome miltus, krakmolą ir grietinę paeiliui.

Kiaušinių baltymus standžiai išplakame su žiupsneliu druskos ir įmaišome į tešlą.

Maždaug 26cm skermens torinę išklojame kepimo popieriumi. Ant višaus paskirstome ploną sluoksnį tešlos ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių (kepimo iš viršaus funkcija). Kepame tol, kol tolygiai gražiai paruduoja. Ant viršaus pilame dar kelis šaukštus tešlos, išlyginame paviršių ir vėl šauname į karštą orkaitę. Taip pyragą sluoksniuojame, kol nebeliks tešlos. Paliekame atvėsti kambario temperatūroje.

Šokoladą ištirpiname kartu su pienu ir pastatome į šaldytuvą sutirštėti. Apglaistome pyrago paviršių ir apibarstome kokoso drožlėmis.

Skanaus!

recepto idėja

Gabrielė

comments powered by Disqus